0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 5. 2012

Monster Island (2004)

Carmen Electra je unesena obřími mravenci. Její věrní fanoušci se jí vydávají zachránit. Po cestě je ovšem čeká nejedno nemilé překvapení a některé i smrt. Tato ,,hororová komedie'' pochází z dílny hudební stanice MTV.

Hudební stanice MTV pořádá soutěž Víkend v ráji. Josh se nevědomky stává vítězem a s velkou nechutí a nevraživostí k sestře, která ho přihlásila, odjíždí společně s ní a svými spolužáky na soukromý ostrov. Spíše než setkání s celebritami ho více zajímá jeho bývalá přítelkyně Maddy, která jela také. Párty probíhá v plném proudu a Josh začne po setkání s hlavní hvězdou Carmen Electrou měnit celkový pohled na svou výhru. Zábavu ovšem přeruší obrovské létající monstrum, které přímo z pódia unese nebohou Carmen před zraky ostatních. Josh se rozhodne jí zachránit a společně s několika dalšími lidmi vyráží na akci do hlubin ostrova. Ostrov ovšem skrývá nejedno překvapení a hlavně spoustu zmutovaných zvířat.


Český název: Ostrov příšer
Režie: Jack Perez
Rok výroby: 2004
Délka: 92 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Carmen Electra ... (Carmen )
Daniel Letterle ... (Josh )
Mary Elizabeth Winstead ... (Maddy)
Cascy Beddow ... (Andy)
Joe MacLeod ... (Stack)
...a další


DVD edice nám opět přinesla opravdový ,,hororový klenot‘‘. Tentokrát pod hlavičkou hudební stanice MTV, která nás zásobuje spoustou videoklipů a vlastních pořadů. Bohužel s tímto filmem dost přestřelili. Při tvorbě tohoto díla snad ani nepočítali, že by mohl být zařazen mezi horor, protože to co máme možnost vidět je jedna velká tragédie. Svým způsobem měl film diváky spíše bavit a spíše bych ho přirovnal k dobrodružné komedii. Ovšem velmi špatné.

Do režisérského křesla usedl Jack Perez a tento člověk mě utvrdil v tom, že na světě existují ještě mnohem, mnohem horší režiséři než je Uwe Boll a mu podobní. Perezovy filmy patří do těžkého odpadního žánru a předem vás chci upozornit, že peníze utracené za jeho filmy, jsou velmi špatná investice. V letošním roce si pro nás připravil sci-fi film Mega Shark vs. Giant Octopus a opět to vypadá na obrovský průšvih.

Film je založen na velmi špatném a laciném scénáři. MTV nejspíš vrazila nejvíc peněz do samotných honorářů herců, než kvalitních efektů a kulis. Právě kulisy a záběry prostředí vypadaly jako vypůjčené z nějakých animovaných filmů a absolutně pohřbily alespoň malý požitek z filmu. To samé se dá říct i o hudebním doprovodu. Na to, že za vším stojí hudební stanice, se moc nepředvedli. Kromě jediné zpívané písničky a několika krátkých tónů jsme se nedočkali ničeho.

V plánu byla samozřejmě hlavně zábava a tak se skutečně sem tam objevila i scénka, při které se zasmějeme, ale většinou šlo o přehlídku naprosto trapných výkonů. Ve filmu se objeví několik druhů zmutovaných obřích zvířat, nebo podivných individuí. Jejich zpracování rozhodně nebudu vyzdvihovat, ale je možné, že děti do osmi let měly u tohoto filmu opravdu strach. Vždyť kdy jindy mají možnost vidět pohlavní akt se vším všudy, tedy i s ukousnutím hlavy samečka. Potom souboj s bagrem a gumovou pavoučí síť? Takovou švandu přece nemůžete svým ratolestem odepřít. My starší jen zakroutíme hlavou a počkáme si na umělé mravence, kteří si rádi zapaří na pop-music a na hrdiny, kterak si dělají ze dřeva a bambusu nejrůznější zbraně. Potom už přijde na řadu jen bitka s banánem a zamávání hlavním hrdinům.

Hlavní diváckou atrakcí tohoto filmu byla sexuální dračice Carmen Electra, která by měla herectví posadit na hřebík a věnovat se jen svému focení aktů. Tím dokáže rozhodně okouzlit více lidí, i když v Baywatch a filmu The Mating Habits of the Earthbound Human (1999) se mi docela líbilo i její hraní. Další známou tváří je miláček všech puberťaček Nick Carter, který si zde zahrál však jen krátce. Nejlepší výkon předvedla asi mladá herečka Mary Elizabeth Winstead, kterou si budete nejspíš všichni pamatovat z filmů Black Christmas (2006), Final Destination 3 (2006), Grindhouse: Death Proof (2007).

Ostrov příšer stojí maximálně za jedno podívání. Najdou se zde sice momentky, které můžou uvíznout v hlavě, ale jde opravdu jen o malý zlomek z celého filmu. Herecké výkony nic moc, animace monster a prostředí na úrovní kreslených seriálů, hororové scény na bodu mrazu, špatná muzika, debilní scénář. Oproti tomu stojí Piranha man, kříženec Ruby, krásná Carmen a její přednosti.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat