0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 5. 2012

Monster Night (2006)

Narodit se 29. února se někdy nevyplácí.

Rodina Ackermanových se nastěhuje do nového domu, který má tajemnou minulost. Nejdříve si ho opraví, uklidí a konečně v něm můžou žít normální rodinný život. Jenže jsou vůbec normální? Právě nastala halloweenská noc a rodiče odjíždí na večírek. Děti zůstanou doma a k nim do domu dojde místo koledníků spousta studentů a rozjedou mejdan. Během něj nejstarší Issac zjistí, že zmizel jeho pětiletý bratr Vincent. Společně ze svou sestrou Danou, potrhlou blondýnou Jessicou a namyšleným Brockem se ho vydávají hledat do noci. Zatímco jejich rodiče zůstanou trčet s rozbitým autem v lese, děti prožijí nejpodivnější dobrodružství svého života, které se jim může stát osudným. Protože zlo nikdy nespí a má s nimi vlastní plány. Stali se totiž pouze loutkami v plánech tajemného pana Z.


Český název: Strašidelný hrad
Režie: Lorenzo Doumani
Rok výroby: 2006
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Taylor Dooley ... (Dana Ackerman)
Jake Thomas ... (Issac Ackerman)
Robert Carradine ... (George Ackerman)
Vanessa Angel ... (Claire Ackerman)
Matthew Lawrence ... (Brock Anderson)
Nikki Griffin ... (Jessica)
Joss Saltzman ... (Vincent Ackerman)
... a další


Scénář staví na nudném a nezajímavém ději. Objevuje se tu spousta okoukaných scén z jiných filmů, které jsou v mnohem horším provedení. To samé se děje i u hlášek postav, které z jejich úst znění opravdu směšně trapně. Producenti se nás snažili přesvědčit, že jde především o rodinnou hororovou komedii, která vás má pobavit a určitě ne vyděsit. To druhé je totiž naprosto nemyslitelné, protože za celý film zde nenajdete nic, co by vám k tomu mohlo dát příčinu.

Co se mi líbilo asi nejvíc byl hudební doprovod, protože se dal docela poslouchat a přestože se opakovalo několik melodií pořád dokola, tak se mi to nezhnusilo. Jako bonus jsme mohli téměř každých deset minut vidět záběr na řehtající se dýňové hlavy. Trikové scény byly na velice jednoduché úrovni a bylo jasně vidět, že se filmaři nechtěli pouštět do nějakých experimentů, protože na to jednoduše neměli. Není se čemu divit, když do režisérského křesla usedl Lorenzo Doumani, který natočil zhruba osm filmů, z nichž se ani jeden nesetkal z větším úspěchem. Dokonce si i v některých sám zahrál.

Hlavní rodinka, kolem které se točí celý film, je pěkně ulítlá. Tím myslím úplně všechny. Otcovi se zřejmě líbily ranní rozcvičky na vojně, matka se zamilovala do světových budov a děcka se asi přiškrtila při porodu na pupeční šňůře. Ani jeden z těchto lidí mi nebyl vůbec sympatický a bohužel jsem s nimi musel přetrpět celý film. Dokud se film odehrával v jejich normálním světě, tak jsem se dost nudil. Trochu se to zlepšilo po nehodě rodičů, kdy se v jejich blízkosti zjevil klasik Austin Powers, Úžasňákovi či muž v masce vlkodlaka (samozřejmě šlo pouze o parodické prvky). Když se však v ději dostali do druhého světa, kde potkali spoustu hodně zvláštních zážitků (trapných), začal se děj utápět v naprosto nelogických a zbytečných scénách. Jediným rozptýlením byly tančící zombie, které byly kdysi slavnými osobnostmi.

Docela mě překvapilo, že se tu objevila pěkná řádka známějších herců. Když se podívám na jejich sestavu, tak bych čekal o dost lepší podívanou. Bohužel právě herecké výkony mě hned po samotném ději zklamaly nejvíc. Zahrál si zde například Robert Carradine (Orca, Coming Home, Humanoids from the Deep), Vanessa Angel (Kingpin, Raging Sharks, Raptor Island 2), Matthew Lawrence (The Comebacks, The Hot Chick), Nikki Griffin (Wild Things: Diamonds in the Rough, The Fast and the Furious: Tokyo Drift).

Jedná se o nepovedenou trapnou komedii, která paroduje některé scény z jiných filmů. Většina scén je naprosto nelogických, špatné herecké výkony a naprosto nulová atmosféra. Na druhou stranu však musím říct, že film doprovází docela slušná hudba a některé hlášky stály opravdu za pozornost. Pokud se mě však ptáte jestli vám doporučuji se na tento film podívat? Tak to v žádném případě!

Hodnocení:
Dávám mu 20% a to mám obě oči zavřené.

Žádné komentáře:

Okomentovat