0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 5. 2012

Naked Fear (2007)


Lovení nahých žen sebou přináší kromě uspokojení i různá úskalí…

Diana přijíždí do Nového Mexika za prací. Netuší však, že byla obelhána a místo lukrativní nabídky skončí ve striptýzovém baru. Aby si vůbec vydělala nějaké peníze na zpáteční cestu, musí vystavovat své tělo nadržených chlapíkům. Jednoho večera si přisedne za pohledným mužem, který jí nabídne peníze za sex. Diana se sice zdráhá, ale nakonec nasedne do jeho auta a to byla osudová chyba. Muž jí napadne a když znovu nabyde vědomí, leží nahá uprostřed divočiny. Zpočátku nechápe co se děje, ale když se na obzoru objeví onen chlapík s kuší v ruce, je jí jasné, že se má stát jeho novou trofejí. Lov právě začal a bezbranná dívka má jen pramalou šanci na záchranu. Její jedinou šancí je nový zástupce šerifa Dwight, který se podivuje nad tím, že se v tomto kraji za poslední roky ztratila spousta mladých žen a policie s tím nic nedělá. Je však příliš daleko a tak Dianě nezbývá nic jiného, než se spolehnout sama na sebe…



Český název: Nahá kořist
Režie: Thom Eberhardt
Rok výroby: 2007
Délka: 107. min
Země: USA

Hrají:
Danielle De Luca ………………(Diana Kelper)
Arron Shiver …………………...(Dwight Terry)
J.D. Garfield …………………...( Colin Mandel)
Ronald Dunas ………………….(Bob)
Mel MacKaron ………………...(Fred)
…a další



Amerika (ale nejen ona) je rájem pro masové a sériové vrahy, proto není divu, že čas od času o nich někdo natočí film. Některé se snaží držet známých faktů, jiné si jdou vlastní cestou a některé se nechali pouze inspirovat. Tento film si jede po vlastní vlně, ale jistou podobu lze najít v životním příběhu sériového vraha Roberta Hansena (vraha z Aljašky), který unášel prostitutky a striptérky na svou chatu v lese, kde je nejprve mučil a posléze nahé „vypustil“ do přírody, aby je mohl lovit jen tak pro zábavu. O čem bude tento snímek, se dozvíme již v první scéně a tak je asi zbytečné tajit obsah filmu.

Střílet nahaté holky v lese může být pro nějakého úchyláka přímo ideální cestou k orgasmu a já mám takový dojem, že i kameraman tohoto filmu si párkrát musel cáknout do kalhot. Herečka Danielle De Luca tu povětšinu času běhá úplně nahá a kamera nevěděla, co má zabírat dříve. Musím vzdát svůj obdiv téhle dámě, které evidentně nahota problémy nedělá. Jen by mě zajímalo, kolik za to dostala. Kromě svých ladných křivek však dokázala naplno ukázat i svůj herecký talent a ačkoliv jsem tomu zprvu nevěřil, tenhle film mě bavil téměř po celou dobu. Na rozdíl od svých akčních bratříčků (filmů, jejichž tématem je rovněž lov lidí) si tenhle kousek totiž na nic nehraje. Neviděl jsem zde téměř žádné přehnané pasáže a téměř všechno co zde lze spatřit, bylo věrohodné. Bohužel ani zde se tvůrci nevyvarovali několika chybám a zvláště dementnímu zakončení.

Kromě již zmíněné nahoty zde hraje další prim malebná krajina. Prostředí bylo vybráno skvěle a tak když už se zde nedočkáme nějakého většího přílivu krve, můžeme alespoň mrknout na přírodu. Tím však nemyslím toho digitálního hada, který byl spíše k pousmání. Co se však tvůrcům moc nedařilo a to především v první polovině filmu, bylo vytvořit pořádnou dávku napětí. Atmosféra byla taková vlažná a divák začne místy pochybovat, zda jde vážně o hororový film. No ono se to moc nezmění ani potom, ale alespoň se přitvrdí. Osobně moc nemám rád přehnané zápletky, kdy se z oběti stane neohrožený mstitel/ka, ale toho se tu naštěstí nedočkáme. Podobně tomu bylo i u našeho záporáka, který se občas i pěkně zapotil.

Naked Fear je takovým příjemným odpočinkovým filmem, který nám sice nenabídne žádnou závratnou podívanou, ale alespoň povětšinu času nenudí. Možná by mu jen slušela trochu kratší stopáž a lepší závěr. Ten se dle mého názoru příliš nepovedl. Tvůrci to už trochu překombinovali.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat