0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 5. 2012

Mosquito Man (2005)

Co se může stát, když je člověk infikovaný neotestovaným antivirem, který je určený jen pro komáry?... Nudný film a přehnané scény.

V Americe vypukne nový virus zvaný Gilin, který přenášejí komáři. Už se nakazilo přes 300 000 lidí. Laboratoř Belion se pokouší vytvořit nový druh komárů, který není infikovaný a dokázal by se smísit s nakaženými a zničit tak virus. Testy zatím nejsou 100% a tak se rozhodli testovat antivirus na lidech. Pro tento účel je převážen do laboratoře nebezpečný vězeň Ray Erikson (zabil 12 lidí). Když narazí do laboratoře zmocní se pistole jednoho ze strážných a pokusí se prostřílet si cestu ven. Přitom zabije doktorku Lisu a její kolegyně Jennifer s ním začne zápasit o zbraň. Rozbijí testovací zařízení a virus unikne ven. Nastane výbuch a v tom zmatku Ray unikne otvorem do podzemí. Jenže už je infikovaný.


Režie: Tibor Takács
Rok výroby: 2005
Délka: 92 min
Země: USA
Alternativní název: Mansquito

Hrají:
Corin Nemec ... ( Tom Randall)
Musetta Vander ... (Dr. Jennifer Allen)
Matt Jordon ... (Ray Erikson / Mansquito)
Patrick Dreikauss ... (Detective Charlie Morrison)
Jay Benedict ... (Dr. Aaron Michaels)
...a další


Podaří se mu nepozorovaně uniknout, ale začne se měnit. Změní se v krvelačného moskyta. Jeho první obětí se stane bývalá přítelkyně. Začne mít čím dál tím větší chuť po krvi a vraždy přibývají. Na scéně se objevuje detektiv Tom Randall. To mu se podařilo dostat Eriksona do vězení a právě teď, když opět unikl je povolán společně se svým kolegou Morrisonem na místo činu. Navíc doktorka Jennifer, která výbuch přežila, je jeho přítelkyní. Stop po vrahovy je dost, pokaždé najdou mrtvoly, které mají v těle velký úbytek krve. Když ale jednou naleznou v tunelu mrtvé bezdomovce a Tom se vydá do jedné z chodeb, narazí na vraha, je ale s jeho novou podobou nepočítal. Teď už mu je jasné, že před ním není člověk, ale monstrum, které se nedá zastavit obyčejnými kulkami. Bude muset přijít velmi rychle na něco nového, než začnou přibývat další mrtví, kterých je už tak dost.

Doktorka Jennifer mezitím zjišťuje, že výbuch sice přežila ale ne tak docela bez ujmy. Pomalu se začíná také měnit v monstrum. Její proměna ale trvá déle než u vraha. Ten je jí stále nablízku, protože komáři kromě toho, že sají lidem krev, se potřebují také rozmnožovat. Podaří se jí ještě než se promění docela najít protilék a zastavit monstrum...?

Filmy na téma: DNA člověka a hmyzu se smíchají a vznikne zmutované monstrum jsem už viděl několik. Jediný který mi uvízl v paměti je The Fly. Myslel jsem, že MosquitoMan bude taky dobrý film, ale hluboce mě zklamal. Natočil ho Tibor Takács, který už natočil pár filmů. Většinou šlo však o pěkné blbosti typu Ice Spiders, Mega Snake, atd. Jedinou výjimkou je snad The Gate, který je asi jeho nejlepším dílem.

Tento film je dost podprůměrný snímek, bez originality, špatné herecké výkony, efekty, přehnané scény typu střílečky v nemocnici a podobně. Na jedno shlédnutí stačí. Jedna zmála věcí, která se mi tam líbila, byla hudba a pěkná hlavní hrdinka.

Hodnocení:
Dám tomu 30%, protože si přece jen myslím, že je lepší než New Alcatraz nebo Bugs.

Žádné komentáře:

Okomentovat