0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 8. 2020

Ready or Not (2019)

Místo svatební noci, čeká mladou nevěstu krvavá hra na schovávanou a boj o holý život…


Na panství rodiny Le Domas je dnes veselo. Jejich syn Alex se žení a bere si pohlednou blondýnku Grace. Svatba proběhne podle všech zvyklostí a mladý pár se už těší na svou svatební noc. Jenže je potřeba ještě vyřídit jednu formalitu. Dle tamních zvyků je totiž nový člen rodiny nucen podstoupit ještě jednu rodinnou tradici. Přesně o půlnoci si totiž musí zahrát jednu z jejich tradičních her, kterou si sám (sama) vylosuje. Tato zámožná rodina totiž své jmění získala prodejem nejrůznějších deskových a karetních her. Grace dostane do rukou tajemnou starobylou krabičku a vytáhne si „Hru na schovávanou“. Zatímco zmatená Grace hledá po celém sídle vhodný úkryt kde má dle pokynů vydržet schovaná až do svítání (pokud chce vyhrát), členové rodiny se vyzbrojují nejrůznějšími starožitnými zbraněmi. Tato hra má totiž poněkud odlišnější pravidla, než na jaké jsme zvyklí. Hra o život může začít!



Český název: Krvavá nevěsta

Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Rok výroby: 2019

Délka: 95 min

Země: USA

 

Hrají:

Samara Weaving...(Grace)

Mark O'Brien...(Alex)

Adam Brody...(Daniel)

Andie MacDowell...(Becky)

Henry Czerny...(Tony)

...a další


Svatební den, krásné bílé šaty, spokojení svatebčané a náruživá noc – to si samozřejmě přeje každá budoucí novomanželka. Toho všeho se dočká i naše hlavní hrdinka Grace, tedy až na tu poslední věc. Svatební noc si představovala určitě trošku jinak. Místo hrátek v posteli se musí schovávat ve starém domě a hrát přiblblou hru. Tedy alespoň tak to zpočátku vypadá. To by však nesmělo jít o hororovou komedii. A že si pro nás dvojice režisérů připravila opravdu zajímavou podívanou.

 

Tvůrci však nechtěli přijít jen s tuctovou (okoukanou) zápletkou, kterou by okořenili o nějaký ten krvavější masakr a postupnou vybíjenou většiny postav. Vsadili především na černý humor a nejrůznější „morbidní“ situace. Naše hrdinka totiž nebyla žádným ženským „Rambem“, nýbrž vystrašenou dívkou, která měla prostě v mnoha situacích sakra velké štěstí, no a hlavně proti ní nestáli žádný vycvičení zabijáci. Divák se tak stává svědkem několika na prvních pohled až vtipných situací (při kterých někdo umře, což bylo samozřejmě záměrem), až to místy sklouzávalo spíše k jakési obdobě parodie. Je však dobře, že to bylo vážně dynamické, vtipné, zábavné a hlavně ani ne moc trapné.

 

Vyloženě trapný mi přišel až samotný závěr a ty krvavé výbuchy. I z toho důvodu jsem se rozhodl jít s konečným hodnocením mírně dolů. Nicméně bych chtěl ještě v neposlední řadě pochválit výkon Samary Weaving, která si vedla velmi dobře, byla mi i vzhledově sympatická a já po dlouhé době zase fandil nějaké té hlavní postavě, aby všechny pořádně zmasakrovala. Špatně si nevedl ani Adam Brody a potěšila i přítomnost Andie MacDowell.

 

Za všechno to „fuckování“, bolest, smích i zajímavou podívanou tak samozřejmě dám lehce nadprůměrné hodnocení. Jen mě trošku mrzel ten nepříliš vydařený závěr a fakt, že si mohli ještě více vyhrát s historií oné tajemné krabičky, ze které se vybíraly hry.


Hodnocení:

60% 


Žádné komentáře:

Okomentovat