0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 8. 2020

House III: The Horror Show (1989)

Lance Henriksen a jeho rodina bude muset čelit pomstě sériového vraha, který se vrací ze záhrobí. Aneb když se série vydá úplně jiným směrem…


Detektiv Lucas konečně dopadl nebezpečného psychopata Maxe, sériového vraha, který během posledního zátahu stačil povraždit několik jeho kolegů. Od té doby trpí nočními můrami, v nichž se mu neustále promítá onen masakr, jenž jenom zázrakem přežil. A nyní by konečně mohl dostát klidu, protože Max Jenke má být dnes popraven. Jenomže během popravy dojde k podivným událostem, při nichž vrah sice nakonec umírá na elektrickém křesle, ale jelikož se upsal ďáblu, jeho duch může nerušeně řádit dál. A jak slíbil, svou pozornost nyní upírá na Lucase a jho rodinu. Ti zatím nic netuší, ale zanedlouho budou muset bojovat o holý život…



Český název: Dům 3

Režie: James Isaac, David Blyth

Rok výroby: 1989

Délka: 95 min

Země: USA

Alternativní název: The Horror Show

 

Hrají:

Lance Henriksen...(detektiv Lucas McCarthy)

Brion James...(Max Jenke)

Rita Taggart...(Donna McCarthy)

Dedee Pfeiffer...(Bonnie McCarthy)

Aron Eisenberg...(Scott McCarthy)

...a další


Třetí díl se zcela vymyká svým dvěma předchůdcům a kromě názvu s nimi nemá téměř nic společného. Což samozřejmě fandové této série jen těžko skousávali a svou nevoli dali později i patřičně najevo, zápornými reakcemi a nízkým hodnocením. A já se jim popravdě ani moc nedivím. Ani já se u toho filmu moc nebavil a jediný důvod proč jsem se dodíval až dokonce, byl Lance Henriksen a mladičká Dedee Pfeiffer (pro kterou jsem měl kdysi docela velkou slabost).

 

Krvavý úvod ještě dokázal docela navnadit (přestože gumovitost useknutých hlav a jiných končetin byla na první pohled znatelná) a ani páchnoucí poprava na elektrickém křesle nebyla vyloženě špatná. Jenže potom si z nás začal scénárista dělat totální prdel a naservíroval nám hromadu nelogických momentů, trapných situací a když k tomu připočítám i špatné herecké výkony většiny zúčastněných, tak bylo na průser doslova zaděláno. Ne opravdu jsem se u sledování tohoto filmu moc nebavil. Už ke dvojce jsem měl dost výhrad, ale tohle bylo ještě o třídu horší a to po všech stránkách.

 

Sice se z toho pokusili udělat čistokrevný horor, ale když to celé působilo tak trapně – zázraky se nekonali. Navíc jsem u předchozích dvou dílů dokázal ocenit hlavně humornou stránku příběhu – jenže tady se o hororovou komedii nejednalo a přitom to celé působilo neskutečně trapně (já vím, opakuju se pořád dokola…). Ke zlepšení nálady ani moc nepomohla scénka ze sprchy. Jediným štěstím tvůrců bylo, že nám nabídli alespoň hrstku drsnějších scén a krví taky nešetřili. Jinak bych šel s hodnocením ještě níž.


Hodnocení:

40% 


Žádné komentáře:

Okomentovat