0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 8. 2020

Battle of the Damned (2013)

Dolph Lundgren musí ve městě plných nakažených nalézt mladou ženu a odvést ji do bezpečí. No a přitom se nenechat sežrat!


V jednom z měst v jihovýchodní Asii kvůli výzkumu biotechnologií vypukla virová nákaza, která se záhy proměnila v zákeřnou epidemii, jenž téměř veškeré obyvatelstvo proměnila v obdobu zombie. Žoldák Max Gatling je požádán vlivným obchodníkem, aby se vydal do zakázané zóny, na kterou byla uvalena plošná karanténa a pokusil se tam najít jeho dceru Jude. Jsou jim však zamlčený důležité informace a tak se Max společně se svým týmem ocitá v pasti. Hordy nakažených zdecimují jeho skupinu a Gatling je nucen pokračovat sám. Skutečně se mu podaří nalézt skupinku přeživších společně s Jude, ale uniknout z města plného zombie je téměř nemožné…



Český název: Město nemrtvých

Režie: Christopher Hatton

Rok výroby: 2013

Délka: 88 min

Země: USA / Singapur

 

Hrají:

Dolph Lundgren...(Max Gatling)

Melanie Zanetti...(Jude)

Matt Doran...(Reese)

Lydia Look...(Lynn)

David Field...(Duke)

...a další


Docela hledím, že si Dolph Lundgren plácl se začínajícím režisérským zelenáčem Hattonem a propůjčil se tomuto filmu. I když je pravda, že svého času se bývalý „akční hrdina“ plácal v jednom céčkovém braku za druhým a marně se snažil navázat na své nejlepší období. A tímto kouskem si určitě své renomé nevylepšil. Je však potřeba říci, že on svou práci odvedl jakžtakž slušně, ovšem když vše okolo stojí za starou belu a potenciál není téměř žádný, tak z toho prostě víc nevyždímáte i kdybyste se na hlavu postavili.

 

Vyložená katastrofa to ale nebyla. Nakažených je tu opravdu hromada a na jejich masakrování je použita celá řada nejrůznějších zbraní či věcí, co byly zrovna po ruce. I když bylo docela úsměvné, jak Dolph sejme desítky rádoby zombie jen obyčejným nožem, nebo je ukope vlastníma nohama připoutaný k lampě. Podobně přitažených věcí je tu však celá řada. Co taky čekat od céčkového akčního scifi hororu. A aby toho nebylo málo, objevilo se tu i několik robotů zabijáků, kteří nejednomu z vás jistě vykouzlí zlomyslný úšklebek na tváři, nebo jen prosté zakroucení hlavou a obrácením očí v sloup.

 

Nemůžu však říci, že bych se u toho vyloženě nudil. Skoro pořád se totiž něco dělo, bojovalo nebo kecalo a člověk se u toho i párkrát nenuceně pobavil (hlavně nad tvůrčí stupiditou). A ani herci ve vedlejších rolích nebyli vyloženě tragičtí. Zdatně největší hvězdě sekundovali. Dokonce jsem tu párkrát zaznamenal i pokus o vytvoření alespoň nějaké dramatičtější atmosféry a emocí. No slza mi určitě neukápla ani jednou, to vím určitě. Battle of the Damned tak sice díru do světa akčních zombie kousků nikdy neudělá a určitě nikdy nebude patřit mezi ty lepší kousky, ve kterých se objevil Dolph Lundgren, ale vyložená ztráta času to taky není. Navíc to netrvá ani moc dlouho. 


Hodnocení:

40%


Žádné komentáře:

Okomentovat