0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 8. 2020

Rattlesnake (2019)

Jste ochotni za záchranu života svého dítěte udělat opravdu cokoliv? I zabít?


Při průjezdu texaskou pustinou dojde k defektu, a zatímco svobodná matka Katrina se snaží popasovat s výměnou kola, její dcera Clara je uštknuta chřestýšem. Zoufalá matka se pokusí nalézt pomoc v odlehlém karavanu, na který náhodně natrefí a jenž obývá záhadná žena. Ta skutečně Claru zachrání, avšak za svůj skutek žádá protislužbu. Život za život. Katrina musí do západu slunce zabít jakéhokoliv člověka, výběr je jen na ní, jinak její dcera zemře. Žena se nejprve zdráhá a nevěří, do jaké situace se dostala, ale zlověstné síly ji pronásledují na každém kroku…


Český název: Chřestýš

Režie: Zak Hilditch

Rok výroby: 2019

Délka: 85 min

Země: USA

 

Hrají:

Carmen Ejogo...(Katrina Ridgeway)

Apollonia Pratt...(Clara Ridgeway)

Theo Rossi...(Billy)

Emma Greenwell...(Abbie)

...a další


Film, jenž na první pohled nabízel docela zajímavou zápletku a pochází z distribuce Netflixu, se bohužel postupem času stal dosti nezáživnou podívanou. Mohla za to hlavně celková nevyváženost příběhu a jeho celkové pojetí. Zatímco začátek se nesl v docela ponurém duchu a divák soucítil s hlavní hrdinkou a její dcerkou, postupem času se z toho stával jakýsi psycho guláš, v němž chyběla řada základních ingrediencí, avšak ve finále to chutnalo poněkud jalově.

 

Našlo by se tu přitom několik momentů, ve kterých byla cítit zajímavá atmosféra – šlo skutečně o zásahy, připomínání a varování ze strany temných sil že čas utíká, nebo měla prostě jen hlavní hrdinka narušenou psychiku po traumatizujícím zážitku a strach o život dítěte udělal své? V každém případě však začala trpět hlavně hororová stránka filmu, protože až na pár zlověstných přeludů a událostem ve skalách, to spíš celé působilo jen jako obyčejné psychodrama.

 

Jakoby se tvůrci prostě jen báli trochu více přitvrdit, aby tomu náhodou nesnížili rating přístupnosti. Obdobné to bylo i s odhalováním, co že se v minulosti vlastně v Tulii a jejím okolí dělo. Tolik zmizelých nebo záhadně zemřelých lidí a vše bylo odbyto jen několika články v novinách a jedním videem. Tohle si prostě nezaslouží ani průměrné ohodnocení.


Hodnocení:

30% 


Žádné komentáře:

Okomentovat