0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 8. 2017

Not of This Earth (1988)

Remake Cormanova stejnojmenného filmu dopadl lépe, než bych čekal. Pomohla tomu samozřejmě i přítomnost  Traci Lords…

Když se na klinice doktora Rochella objeví záhadný muž v černých brýlích a požaduje krevní transfúzi, nastanou pro městečko krušné chvíle. To ovšem ještě nikdo neví. Pan Johnson totiž nepochází z planety Země a byl svou rasou vyslán, aby zajistil krevní vzorky pro její přežití. Navíc díky svým schopnostem dokáže ovládat mysl druhých lidí. I díky tomu se mu podaří přesvědčit pohlednou sestřičku Nadine, aby o něj pečovala v jeho domě. Krevní transfúze však nevyřeší jeho problém a tak se brzy prudce zvýší počet pohřešovaných lidí v jeho okolí, což samozřejmě neunikne pozornosti zdejší policie…



Režie: Jim Wynorski
Rok výroby: 1988
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Arthur Roberts...(Johnson)
Traci Lords...(Nadine)
Roger Lodge...(Harry)
Ace Mask...(Dr. Rochelle)
Lenny Juliano...(Jeremy)
...a další


Měl jsem tu čest vidět jako první původní film (1957) Rogera Cormana, takže můžu porovnat kvalitu obou filmů. Ty jsou svým způsobem dost rozdílné, ale ač je to k nevíře na velice podobné úrovni, co se kvality zpracování týče. Wynorski se s Cormanem vsadil, že natočí film za 12 dní a tuto sázku vyhrál. Na filmu se to ovšem nějak výrazně nepodepsalo. Rozdíly obou filmů jsou však patrné na první pohled. Zatímco originál se nese v dosti poklidném tempu a sází především na herecký výkon Paula Birche a Cormanovu zručnost, tak remake se mohl opřít o své humorné pojetí a především pak ženskou nahotu.

Jakpak by taky ne, když Wynorski sehnal několik pornohereček, které za pár šupů rády ukázaly alespoň na kratičký okamžik své přednosti a v hlavní ženské roli se objevila bývalá pornstar Traci Lords, které to mimochodem opravdu slušelo. Své role se navíc zhostila velice obstojně. Samozřejmě ani ona neměla s nahotou problém, takže si pánové přijdou určitě na své. Ani její kolega Arthur Roberts si nevedl vůbec špatně, ale Paul Birche byl přece jenom lepší (jeho chladný výraz je prostě nepřekonatelný). Každopádně jsem se ani u remaku nenudil a to bylo hlavní.

Dopomohly k tomu hlavně již zmíněné humorné scény/dialogy a fakt, že remake byl akčnější než originál. Wynorski tentokrát ani moc netlačil na pilu, což se mu mnohdy stalo osudným (hlavně v jeho novějších filmech) a dokonce i finální honička byla velmi pěkně natočená. Not of This Earth tak svému předchůdci v žádném případě ostudu neudělal a dá se říci, že oba filmy jsou na úplně stejné úrovni (v mých očích). Takže i tentokrát budu hodnotit lehkým nadprůměrem.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat