0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 8. 2017

Dark Tide (2012)

Potápění s Halle Berry a žraloky může býti pěkně nebezpečné. To mi věřte…

Kate je expertka na potápění se žraloky, které celý život studuje a je těmito predátory doslova fascinována. Společně se svým týmem provedla již řadu nebezpečných ponorů a hodlá o své práci natočit dokument. Jenomže dojde k nehodě, při které jeden z jejich přátel umírá a Kate tato událost zlomí. Začne se živit jako průvodce pro turisty, ale tento byznys jí moc nevydělává a hrozí jí bankrot. Její expřítel Jeff však přijde s nabídkou, která se dle jeho slov nedá odmítnout. Bohatý klient si pro sebe a svého syna žádá ponor v kleci a hodlá za to utratit pořádný balík peněz. Kate sice zpočátku váhá, ale nakonec se nechá přemluvit. I přes veškerá bezpečností opatření však opět dojde k nejhoršímu a uprostřed oceánu se rozpoutá boj o holý život…



Český název: Temný příliv
Režie: John Stockwell
Rok výroby: 2012
Délka: 109 min
Země: USA / Velká Británie / JAR

Hrají:
Halle Berry...(Kate Mathieson)
Olivier Martinez...(Jeff)
Mark Elderkin...(Tommy)
Ralph Brown...(Brady)
Luke Tyler...(Luke)
...a další


Dobrodružné thrillery odehrávající se na vodě či přímo pod vodou mi nikdy nebyli proti srsti a zvláště když se lehce otírají i o hororový žánr. Dark Tide sice není čistokrevný shark horor, ale to by ani tolik nevadilo. Mnohem horší je však fakt, že většina děje se točí okolo dramatických dialogů, které začnou být za krátko doslova ubíjející. Místo aby si divák mohl užít jednu nervy drásající akční scénu za druhou, je nucen poslouchat zdlouhavé hádky mezi jednotlivými postavami a tohle byl hlavní kámen úrazu, proč se tento film nikdy nedočkal a ani nedočká velké divácké přízně.

John Stockwell sice v době natáčení nebyl žádný zelenáč a už mi dvakrát dokázal, že natočit atmosférický film (i horor) umí, ale to by musel mít po ruce kvalitnější scénář. Podmořské záběry byli pěkné (o tom žádná), dokonce i prostředí bylo nádherné a takoví tučňáci /lachtani – nádhera, ale já očekával přece jenom trochu ponuřejší film. Co z toho že Halle Berry byla v bikinách k sežrání, když mi to spíše připadalo, že si společně se svým nastávajícím manželem Martinezem vyrazili na dovolenou (na které by počali své dítě a léčili si své mindráky), než že sleduju film se žraloky. Ti se zde objevili jen na začátku filmu a poté až v poslední zhruba dvacetiminutovce.

Což byla pěkná bída, vezmeme-li v potaz, že se do pořádné akce dostali jen minimálně. Trocha krve a uhryznutá noha – to jako mělo být všechno? Navíc zde úřadoval chaotický střih, který byl nepřehledný jako sviňa a ještě k tomu se vše důležité odehrálo v přítmí – takže divák vlastně vidí pěkné kulové. Jsem vážně zklamán, protože očekávání bylo mnohem větší. Jedinými důvody proč tomu dám vůbec nějaké ty body, jsou Halle Berry a ty záběry na zvířata a okolní krajinu. Po hororové stránce fakt bída.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat