0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 8. 2017

Lavalantula (2015)

Steve Guttenberg se musí postavit lávovým pavoukům, aby zachránil svou rodinu i celé Los Angeles. 

Colton West býval v 90. letech oblíbeným hercem, ale dnes už hraje jen v podřadných filmech a často mívá problémy s policií. Když se jednoho dne vrací z natáčení, stane se svědkem „probuzení“ starých sopek v Santa Monica Mountains, které sebou kromě otřesů půdy přinesou i sopečnou erupci. Na tom by možná pro někoho nebylo nic divného, kdyby se kromě ohně a lávy neobjevili i podivní pavouci, kteří dokáží chrlit lávu. Jen díky své duchapřítomnosti a kupě štěstí se mu podaří z místa ujet a jeho prioritou se stává záchrana vlastní rodiny. Ke svému zděšení však zjišťuje, že jeho syn Wyatt se vydal do ulic Los Angeles, které jsou nyní plné agresivních pavouků. Nezbývá mu tedy nic jiného, než se vydat ho hledat a s pomocí několika starých přátel se pokusit pavouky zastavit dřív, než zničí celé město…



Český název: Turbotarantule: Láva poraženým
Režie: Mike Mendez
Rok výroby: 2015
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Steve Guttenberg...(Colton West)
Nia Peeples...(Olivia West)
Noah Hunt...(Wyatt West)
Michael Winslow...(Marty)
Marion Ramsey...(Teddie)
Leslie Easterbrook...(Doris)
...a další


Jak vidno, režisér Mendez našel zalíbení v natáčení céčkových spiders filmů. Stejně jako starší Big Ass Spider! (2013) tak i tento kousek se snaží diváka alespoň částečně uspokojit svým „komickým“ pojetím, přestože zde žánr komedie není uveden. Šlo snad o odpověď na žraločí sérii Sharknado? Snad bych tomu i věřil a úsměvná byla i účast postavy Fina Sheparda (Ian Ziering), který se tu na kratičký okamžik objevil. Nicméně zkázou pro tento film jsou nejenom nemastné - neslané herecké výkony, ale i CGI efekty a vzhled samotných pavouků.

Přitom právě herecké obsazení, bylo tím největším lákadlem. Když jsem zjistil, že se tam má objevit „stará parta“ z Policejní akademie (Guttenberg, Leslie Easterbrook, Michael Winslow a Marion Ramsey), mé srdce doslova zaplesalo radostí. Jenže chyba lávky, protože poslední tři jmenovaní tu byli stejně jako celá řada dalších spíš jen do počtu. No a Steve Guttenberg už dávno není tím skvělým hercem, kterým býval. Přesto se však snažil, co mu ještě síly stačily, aby z toho nebyl úplný propadák.

Pokud se však nemůžete opřít o dobrý scénář a hlavně není po ruce potřebný balík peněz, tak toho moc nezmůžete. Největší klacky pod nohy tu naházelo hned trio scénáristů (mezi nimi i sám režisér Mendez), kteří si pro nás připravili spoustu nezáživných dialogů a místy až nehorázně trapnou podívanou. Za vůbec nejlepší považuji část kdy hlavní hrdina unese autobus a započne „válka“ v ulicích L.A. Oproti tomu teenageři okolo Coltonova syna tu vůbec nemuseli být. Atmosféře to spíše bylo na škodu. To bylo ovšem zapříčiněno i tím, že napětí aby v tomto hororovém filmu jeden pohledal.

U podobných laciných kousků to však bývá pravidlem, takže vás to už asi ani nepřekvapí. Navíc se hned další rok natočilo další pokračování, které dle ohlasů dopadlo ještě hůře, než tento film. Lavalantula má jediné štěstí v tom, že jsem se u ní místy i pobavil a to hlavně díky přítomnosti Guttenberga a jeho filmové manželky. Navíc nezapomněli ani na hlášku o „Modré ústřici“.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat