0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 3. 2022

Revamped (2007)

Céčková upíří rádoby komedie, ve které jdou hlavnímu hrdinovi po krku nejen upíři, ale vlastně úplně všichni…

Podnikatel Richard Clarke má poněkud bujnou fantasii, jinak si ovšem nemůže moc stěžovat na svůj život. Tedy až do osudného setkání s pohlednou Lilith. Tajemná žena jej totiž kousne a tak se z něj stane upír, kterým chtěl vždycky být. Jenomže jeho proměna sebou přináší i temné stránky. Stane se totiž terčem nejen pro skupinu lovců upírů, ale i detektivů, kteří jej podezírají ze série vražd a koneckonců i místního klanu upírů, jenž s ním mají vlastní plány.



Režie: Jeff Rector

Rok výroby: 2007

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Jeff Rector...(Richard Clarke)

Tane McClure...(Lilith)

Fred Williamson...(kapitán Michaels)

Martin Kove...(detektiv Reeger)

Christa Campbell...(Lexa)

Alana Curry...(Mary)

Billy Drago...(Vladimus)

Deron McBee...(Kahn)

...a další


Není hororová komedie jako hororová komedie. Zvlášť když se jí ujme druhořadý béčkový herec a začínající režisér, který nemá po ruce příliš velký rozpočet (cca 500 000 dolarů), za to má však řadu kamarádů a kamarádek z branže a nejeden kontakt na laciné modelky a silikonové dámy, jenž se čas od času objeví v nějakém tom béčkovém erotickém filmu. Stačí potom narychlo sesmolit nějaký ten scénář (který nemusí ani moc dávat smysl), nakoupit pár rajcovných prádélek, kožených a latexových oblečků a hurá na plac.

 

Co na tom, že je to celé jedna velká trapná podívaná, bez pořádné atmosféry a akce, no hlavně že se pobavili samotní aktéři, kteří předvedli velmi ochotnické výkony a že se zde objevilo i pár vcelku zvučných jmen (Fred Williamson, Martin Kove, Billy Drago) – ti to vzali zřejmě jen kvůli kamarádství, jinak si nedokážu moc představit, proč se objevili v takovém braku. Mnoho kvalitní podívané ani humorných scén tu nečekejte, spíš mi to celé připomínalo jakousi nechtěnou parodii na upíří filmy a komedie.

 

Já se na to vlastně podíval jen kvůli Christě Campbell, kterou jsem v poslední době viděl v několika filmech, ale i ona zde dostala žalostně málo prostoru a jedna lehce erotická upíří scéna (postelová trojka) to moc nezachrání. Když jsem viděl některé ty souboje, chtělo se mi až brečet. Snad jediným opravdu povedeným záběrem, byla likvidace blonďatého upířího svalovce. Taková proměna Billyho Draga v gumového vládce upírů nebyla ani směšná…

 

Revamped nefungoval ani jako horor ani jako komedie. Pár pokusů o humor by se tu našlo, některá děvčata taky nebyla k zahození, ale jako celek to bylo jedno velké utrpení.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat