0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 3. 2022

Wolf of Snow Hollow, The (2020)

Řádí v městečku Snow Hollow skutečně vlkodlak, nebo jde o práci sériového vraha?

Detektiv-strážník John Marshall neprožívá zrovna nejšťastnější období. Nevychází se svou ex-manželkou ani dospívající dcerou Jennou, která mu dává evidentně najevo, že jej nesnáší, jeho otec šerif je těžce nemocný a právě on by jej měl ve funkci nahradit, jenomže ho nemají rádi ani jeho kolegové a navíc má velké problémy s alkoholem. Teď do toho všeho přibude série brutálních vražd, jaké malé městečko Snow Hollow za svou existenci nepamatuje. Zohavené oběti jsou vždy ženy, vraždy probíhají za úplňku, na místě jsou nalezeny vlčí stopy i srst, pachatel si bere ze svých obětí „suvenýry“ a nejen pozůstalí a veřejnost si myslí, že za vším musí být Vlkodlak, ale i většina policistů. Ač je to těžké, snaží se John zachovat chladnou hlavu a dokázat, že za vším stojí člověk z masa a kostí. Jenomže alkohol je mocný nepřítel a mrtvých začne přibývat…



Český název: Vlk ze Snow Hollow

Režie: Jim Cummings

Rok výroby: 2020

Délka: 84 min

Země: USA

Alternativní název: The Werewolf

 

Hrají:

Jim Cummings...(detektiv John Marshall)

Riki Lindhome...(detektiv Julia Robson)

Chloe East...(Jenna Marshall)

Robert Forster...(šerif Hadley)

Will Madden...(Paul Carnury)

...a další


Filmy se zasněžených/mrazivých krajin mám docela rád a určitě nikdy nepohrdnu, když mají kriminální zápletku. Bohužel poslední dobou jsem jich viděl opravdu dost a tento kousek patří mezi ty slabší. Příběh samotný by ani nebyl takový problém, ovšem největší problém jsem měl se samotnou hlavní postavou tohoto filmu. Už dlouho jsem neviděl tak nesympatického hlavního hrdinu. Jim Cummings coby režisér-scénárista a zároveň i představitel ožraly a psychicky zdeptaného Johna to moc nezvládl a v některých situacích mě doslova iritoval. Pár slibných momentů by se tu snad i našlo, jako celek se mi to ale moc nelíbilo.

 

Přitom samotné vraždy (útoky) přímo vybízely k pěkně krvavé podívané. Divák si ze začátku nemohl být jistý, zda je za vším skutečně mýtická bytost, nebo jen sériový vrah. Kamera i zběsilý střih tomu dost pomohl a ani mi zas až tolik nevadilo, že všechno důležité se odehrálo většinou mimo záběr kamery. Jenomže zápletka se točila hlavně okolo samotného Johna, u kterého se ani moc nedivím, že ho skoro každý nesnášel a dělal si z něj srandu. Díky tomu se dočkáme celé řady jeho afektovaných výstupů a pomalu ale jistě sledujeme jeho psychický pád až na samotné dno. Jen je mi vážně líto, že jde o poslední film Roberta Forstera (šerif), který umřel ještě před premiérou filmu.

 

Další problém vidím v tom, za každou cenu tam nacpat trochu toho morbidního / černého humoru, když už mělo jít údajně o hororovou komedii – moc srandovní mi to tedy nepřišlo a ani jako parodie to zrovna dvakrát nefungovalo a druhá polovina už více méně směřovala k tomu, že závěrečné odhalení skutečného viníka moc lidí nepřekvapí (tedy to, že o vlkodlaka zřejmě nepůjde…). Pořádnou atmosféru aby tu divák taky hledal pod mikroskopem – kromě dvou – třech momentů docela nuda. Takže bohužel, ale já moc spokojený s tímto filmem opravdu nebyl a tím pádem to nevidím ani na průměrné ohodnocení.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat