0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 3. 2022

Citrus Springs (2016)

Obyvatele městečka Citrus Springs začne terorizovat brutální sériový vrah.

Obyvatelé městečka Citrus Springs jsou znepokojeni sérií brutálních vražd. Policie zatím nemá žádné stopy, které by ji dopomohly vypátrat sériového vraha, tedy až do chvíle, kdy ze spárů smrti doslova uteče mladá dívka. Tu má nyní na starosti místní psychiatrička Jean, která je detektivem Brandonem požádána o spolupráci. Dokáží ho však zastavit dřív, než znovu někoho zabije?



Režie: Bryan Baca

Rok výroby: 2016

Délka: 82 min

Země: USA

Alternativní název: Things That Are to Die

 

Hrají:

Christa Campbell...(Jean)

Jesse Luken...(Brandon)

Richard Riehle...(George)

Adam Carbone...(Nathan)

Sean Michael Beyer...(Bill)

...a další


Spíše než horor tento příběh připomíná kriminální drama s minimem vražd, ale vyloženou ztrátou času Citrus Springs není. Slibný začátek filmu i následné ubodání čtyřčlenné rodiny během noci sebou přineslo i celkem zajímavou atmosféru, bohužel však šlo o ojedinělé momenty. Zbytek zápletky se totiž točí spíše okolo dialogů, nepříliš úspěšném pátrání a osobním i pracovním životě samotné hlavní hrdinky. V určitých chvílích jsem viditelně cítil, že tomu dochází šťáva a tak trochu se i nudil.

 

Christa Campbell nikdy nepatřila mezi zrovna moc dobré herečky, ale tady se své role zhostila celkem slušně. To je snad poprvé, co tvůrci nevsadili na její ženské křivky a ona zůstala oblečená. Další známou tváří je Richard Riehle, ten zde měl ovšem jen menší vedlejší roli a na obrazovce se objevoval minimálně. Zbytek osazenstva tu byl jen do počtu a doktorčin syn mi lezl neskutečně na nervy. Byla celkem škoda, že dramatických okamžiků nebo mordů tu bylo poskrovnu, protože když už k nim došlo, bylo vidět, že režisér Bryan Baca není zas až takový mamlas, přestože šlo o jeho prvotinu.

 

Vzhledem k tomu, že jsem se ale dočkal spíše takové light podívané na víkendové odpoledne, než drsného hororu s pořádnou porcí brutality či vražd, mé hodnocení moc velké nebude. Krvavý závěr to moc nevylepšil, větší část filmu jsem se nudil, takže tomu logicky nemůžu dát ani ten průměr.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat