0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 3. 2022

Night House, The (2020)

Nicota existuje!!!

Rodinná pohoda a štěstí pro Beth skončili během několika minut. Její manžel Owen si vzal život vlastní rukou a ona to nedokáže pochopit. Svůj smutek utápí v alkoholu, slyší tajemné zvuky a má pocit, že v domě, který společně postavili, pořád není sama. Jakoby se jí manžel snažil cosi říci. Shodou náhod odhalí, že její manžel musel mít nejedno tajemství. Najde fotky cizích žen, které jí jsou náramně podobné, na druhé straně jezera nalezne rozestavěný dům podobný tomu jejich a v něm ještě podivnější okultní voodoo sošku. Její pátrání se promění v jednu velkou noční můru…



Český název: Temný dům

Režie: David Bruckner

Rok výroby: 2020

Délka: 108 min

Země: USA / Velká Británie

 

Hrají:

Rebecca Hall...(Beth)

Sarah Goldberg...(Claire)

Vondie Curtis-Hall...(Mel)

Evan Jonigkeit...(Owen)

Stacy Martin...(Madelyne)

...a další


Námět filmu vypadal docela slibně, přesto jsem měl prvních čtyřicet minut obrovské nutkání, spáchat taky sebevraždu. Málem jsem se totiž unudil k smrti. Něco tak nezáživného, jsem už hodně dlouho neviděl. Navíc mi hlavní hrdinka byla zpočátku dost nesympatická. Rebecca Hall sice nepředvedla špatný výkon, ale charakteristika její postavy mi byla krajně odpudivá. Pořád jsem si říkal, jestli jí z toho chlastu (a že si dávala řádně do nosu) totálně nejeblo a celé se to bude točit jenom okolo její fantasmagorie.

 

V dnešní době už totiž vrzání podlahy, záhadné zvuky, nebo rádio co se samo pouští moc lidí opravdu nevyděsí. Leda tak ty, co se poserou i z toho, že slyší v noci šumění stromů. Potom se ale konečně daly věci do pohybu a bylo cítit, že se zlepšila i samotná atmosféra. Postupně začala vyplouvat napovrch všechna manželova tajemství a já se těšil na slavné finále. Řádění entity v domě a ukázka vražd mladých žen beru za zřejmě nejlepší a nesilnější moment (pasáž) celého filmu. Bohužel samotné finále už moc ne. Závěr mě opět dost zklamal.

 

Já si nemůžu pomoci, ale tenhle film měl určitě navíc. Potenciál zůstal nevyužitý, je tu spousta hluchých – slabých míst a rozhodně by bylo lepší, kdyby celková stopáž byla osekaná tak o dvacet minut. Takhle jsem z toho dostal jen hodně průměrnou záležitost, kterou už víckrát vidět nepotřebuju. Takže v tomto případě nemohu jinak, ale nedám tomu ani průměrné ohodnocení. Protože zápory převažují nad pozitivními prvky, kterých tu bylo jako šafránu.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat