0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 3. 2022

Poseidon Rex (2013)

Místo zlata nalezli a probudili v hlubinách prehistorického vládce moří a oceánů…

Malý exotický ostrůvek nedaleko Belize se zanedlouho stane svědkem děsivých důsledků, chamtivosti místních zločinců. Tamní boss Tariq donutí potápěče Slatea, aby se společně s jeho muži vydal do hlubin Great Blue Hole, kde by se údajně mohl nacházet starý zlatý poklad. Výbušniny odpálené na dně však vysvobodí prehistorického tvora - vládce moří a oceánů, který poté začne rozsévat zkázu nejen na moři, ale i na souši. Slate se jej pokusí zastavit společně s bioložkou Sarah, párečkem turistů a několika místními, ale kromě Poseidona Rexe budou muset čelit i pomstychtivým zločincům.



Český název: Monstrum z hlubin

Režie: Mark L. Lester

Rok výroby: 2013

Délka: 79 min

Země: USA

 

Hrají:

Brian Krause...(Jackson Slate)

Anne McDaniels...(Sarah)

Steven Helmkamp...(Rod)

Candice Nunes...(Jane)

Berne Velasquez...(Henry)

Gildon Roland...(Tariq)

...a další


Režisér Mark L. Lester býval svého času docela úspěšný režisér, který natočil několik velmi slušných filmů (Komando, Zúčtování v Malém Tokiu, Třída roku 1984, Exterminátor), jenže postupem času začala jeho kariéra upadat. A poslední roky už točí jen céčkové braky, mezi které patří i tento kousek. Kdo neuvidí – neuvěří, ale Asylum společně s Nu Image a Syfy dostali zdatného konkurenta. Osobně jsem ještě před pár roky podobné filmy i docela často vyhledával – dokázali mě pobavit svou stupiditou, no poslední dobou už se na ně dívám spíš jen z povinnosti, abych si je mohl pomyslně odškrtnout ze svého seznamu.

 

Jediné co opravdu potěšilo mé oči, bylo exotické prostředí a podmořské záběry. Sám se rád potápím (šnorchluju), takže po této stránce jsem si to i užíval. Great Blue Hole je nádherné místo, které bych chtěl někdy navštívit, pláže v Belize taky nevypadaly špatně. Tím však výčet pozitiv tohoto filmu končí. Následná podívaná – samotný příběh totiž za moc nestojí, stejně tak i podoba vodní verze T-Rexe. Nesčetněkrát si budete ťukat na čelo, nad stupiditou scénáře, chováním postav i směšností digitálních efektů za pár kaček. A můžu říct, že ač je délka filmu docela krátká, téměř po celou dobu jsem se neskutečně nudil.

 

Většina hereckých výkonů byla taky vyložená katastrofa. Jakoby posbírali pár místních obyvatel a turistů, dali jim do ruky makety zbraní a pojďme na plac. Vždyť ty hovada ani nevěděla, jak je mají pořádně držet, kam mířit nebo kam se zrovna dívat do kamery. Za celou dobu jsem narazil asi na dva – tři jakžtakž slušné momenty, které opravdu stojí za pozornost a škoda, že představitelka turistky Jane nedostala hlavní roli místo té silikonové barbíny. Rozhodně mi byla mnohem sympatičtější. Poseidon Rex od totální žumpy zachránilo vážně jen to pěkné prostředí. A to je na scifi hororový film sakra málo. 


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat