0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 3. 2022

Grey Skies (2010)

Mimozemská nuda a další zbytečnost…

Robert se snaží udobřit se svou snoubenkou Jenny a tak jej napadne, že by zase po delší době mohli uspořádat sraz staré party ze školy. Pronajme chatu na samotě a doufá, že alkohol, sex, drogy a nejapné vtípky ostatních zaberou. Hned první noc vidí na obloze padající hvězdy, jsou doslova okouzleni touto podívanou, ovšem jen do chvíle, kdy nastane záblesk nedaleko nich. Zanedlouho se na nějakou dobu začnou postupně ztrácet jeden po druhém a když se vrátí, jsou jako vyměnění…



Český název: Šedé nebe

Režie: Kai Blackwood

Rok výroby: 2010

Délka: 84 min

Země: USA

 

Hrají:

Stacy Jorgensen...(Jenny)

Aaron McPherson...(Robert)

Anne Griffin...(Annie)

Michael Cornacchia...(Michael)

Shelley Dennis...(Sandy)

...a další


Párkrát do roka mívám úseky, kdy na mě dolehne jakýsi „kopr“ a já si potřebuju od hororových filmů odpočinout. Naštěstí to netrvá moc dlouho a tak jsem opět zvolil náhodný výběr ze své filmotéky a tento film byl zkrátka „vygenerován“. Bohužel to nebyla zrovna nejšťastnější volba, což jsem zjistil hned záhy po spuštění filmu. Mimozemské zápletky mě nikdy moc nebraly a zvláště, když se tohoto tématu chytnou doslova amatérští tvůrci s mrzkým rozpočtem a ještě horší tvůrčí představivostí.

 

Potetovaný Kai Blackwood měl dosud na svém kontě snad jen jeden krátkometrážní kousek a přesto se mu podařilo na nepříliš záživný scénář nalákat několik béčkových herců. No ono herecké obsazení taky nebyla žádná hitparáda, ale několik trošku známějších béčkových tváří se tu objevilo. Na ně taky byl zřejmě nejvíce vyplýtván rozpočet (1 500 000 dolarů) a pak na zapůjčení několika pěkných aut. Pochválil bych snad ještě výběr lokace, kde se natáčelo a to je tak všechno.

 

Uřvaná černoška na začátku a prvních cca třicet - čtyřicet minut točících se okolo blbých dialogů, pár laciných hlášek, chlastání, drog a jedné erotické scény – měl jsem obrovskou chuť to vypnout a pustit si v tento zamračený březnový podvečer raději nějaký večerníček, u kterého bych se pobavil daleko víc. Pak se začalo konečně něco dít, ale bacha – nešlo o žádné výrazné zlepšení. Na scéně se objeví rozmazaní emzáci, vydávající podivné zvuky, postavy se chovají čím dál tím více jako naprostí dementi, dialogy jsou horší a horší a na scénu přichází bu bu bu světelné záblesky.

 

Nebýt poslední dvacetiminutovky, ani bych tu snad nenarazil na nic (co by se dalo označit za sci-fi hororovou podívanou). Lehounce se přitvrdilo, postavy utíkaly z místa na místo, pak se zamykaly v baráku a zase hloupě vybíhaly ven z chatky, do toho byly postupně unášeny a přeměněny – no prostě některé citlivky sebou možná párkrát škubnou leknutím. A než se nadějeme, máme tu závěrečné titulky. No prostě „nervy drásající podívaná“.

 

Šedé nebe je podprůměrná podívaná, která nám kromě předností Shelley Dennis a zhruba dvaceti minut nenabídne vůbec nic, co by stálo za větší pozornost. Ani se nedivím velmi nízkému hodnocení napříč internetem.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat