0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 8. 2018

Drive Thru (2007)


Fast food "Hella Burger" vám kromě svých blafů naservíruje i dalšího zabijáka v klaunských hadříkách a masce…


Rodné Orange County je pro dospívající rebelku Mackenzie doslova největší dírou na světě a ráda by z toho místa jednou vypadla. Stejně smýšlí i řada nejbližších kamarádů a kamarádek. Jednoho večera z nudy použijí spirituální ouija desku, která se k jejich překvapení začne sama pohybovat. Jenže označení "N1KLPL8" jim zprvu nic neříká, ovšem jen do chvíle než v televizi uvidí reportáž o masakru čtyř jejich vrstevníků ve fast foodu Hella Burger, jejichž auto mělo stejnou poznávací značku. Že by nějaké znamení? Od té chvíle začne Mackenzie dostávat podivné indicie a počet dívčiných přátel se začne rapidně snižovat. Jenže proč si vybral právě ji a její přátelé? Postava v klaunském kostýmu maskota Hella Burger nedá dívce ani na chvíli oddychnout a odpovědi na své otázky musí Mackenzie hledat v daleké minulosti…



Režie: Brendan Cowles, Shane Kuhn

Rok výroby: 2007
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Van De La Plante...(Clown / Archie Benjamin)
Leighton Meester...(Mackenzie Carpenter)
Nicholas D'Agosto...(Fisher Kent)
Melora Hardin...(Marcia Carpenter)
Larry Joe Campbell...(detektiv Dwayne Crockers)
Lola Glaudini...(detektiv Brenda Chase)
...a další


Jeli hudební doprovod nejlepší na celém filmu, je něco špatně. Zvláště jedná-li se o horor a ještě k tomu o slasher. Bohužel tento kousek musím zařadit mezi podprůměrnou podívanou a to i přesto, že se tu přece jenom objevilo i několik zajímavých vražd. Největším problémem však byla tvůrčí naivita – přehnanost a hlavně nelogičnost filmu jako celku. Už dlouho jsem se nesetkal s takovou enklávou vzájemně si odporujících momentů – byť se odehráli jen pár minut po sobě. Zřejmě za to mohl i fakt, že se jak na režii, tak na scénáři podílely dvě osoby, z nichž každá si chtěla zřejmě prosadit to svoje.

Kupříkladu samotný záporák – jeho oblek i maska nebyli vůbec špatné, dokonce se vyžíval v brutalitě (což mi pochopitelně vůbec nevadilo) a nechyběl mu smysl pro černý humor – ovšem problém byl v tom, že ty jeho hlášky byly suché jako tráva v tomhle úmorném počasí co teď panuje a ještě k tomu oplýval nadpřirozenými schopnostmi, bez kterých bych se obešel už úplně. Úplně bych si vystačil s klasickou teen vyvražďovačkou, páč tu stejně moc originálních prvků nebylo. Ale pojďme k té nelogičnosti – jedna z obětí byla doslova usmažena v mikrovlnné troubě (tedy její obličej), ale když probíhala závěrečná párty u narozeninového stolu (naaranžované mrtvoly okolo dortu) byl její ksicht opět v pořádku. Podobných kiksů tam bylo hned několik a nechci zbytečně ještě víc spoilerovat…

Drive Thru tak osloví snad jen příznivce béčkového gore a tvrdší muziky. Oběti umíraly pestrou škálou nejrůznějších způsobů, občas se zacházelo až do extrémů (což v některých případech vypadalo spíš trochu trapně než efektivně), ale alespoň něco pozitivního když už příběh jako celek za moc nestál. Nicméně úplný průser to nebyl. 

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat