0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 8. 2018

Fright Night Part 2 (1988)


Charley Brewster se prostě klidu asi nikdy nedočká! Tentokrát se mu do cesty postaví pomstychtivá upírka, která s ním má nevyřízené účty…


Jerry Dandrige byl poražen, ale Charley přišel o své nejbližší. Od té chvíle se snaží žít znovu normální život po boku své nové přítelkyně Alex, ale hrůzné vzpomínky mu nedají ani na chvíli pokoj. Navíc se v jeho blízkosti začne objevovat neznámá kráska, na které Charleyho něco přitahuje a ani on jí není lhostejný. Regine však touží po jediném, pomstít se za smrt svého bratra. Když si to Charley uvědomí, je už pozdě a jeho krk zdobí dva vpichy po ostrých tesácích. Situace však není beznadějná, je však potřeba Regine a její pomocníky zastavit jednou provždy. Proti přesile však bude potřebovat pomoc a jediný na koho se může znovu obrátit, je plachý lovec upírů a herec Peter Vincent…




Český název: Hrůzná noc 2
Režie: Tommy Lee Wallace
Rok výroby: 1988
Délka: 104 min
Země: USA

Hrají:
William Ragsdale...(Charley Brewster)
Traci Lind...(Alex)
Roddy McDowall...(Peter Vincent)
Julie Carmen...(Regine Dandrige)
Brian Thompson...(Bozworth)
Jon Gries...(Louie)
...a další




Vzhledem k tomu že jsem v mládí nebyl ovlivněn prvním dílem, přistupoval jsem k tomuto pokračování dost obezřetně. Ani jedničku totiž nepovažuji za nějaký klenot hororového žánru, ale „jen“ za lehce nadprůměrnou záležitost. Změna na režisérském postu taky nevzbuzovala příliš velkou důvěru, protože Tommy Lee Wallace rozhodně nepatřil mezi bůhvíjak úžasné režiséry – hlavně tedy v té době, protože měl na svém kontě jen nepříliš kladně přijatý Halloween III: Season of the Witch a mnohem známější It (To) teprve čekal na své stvoření.

Wallace vědom si toho, že jednička zaujala diváky především díky svému humornému pojetí a slušně zpracovanými postavami se pokusil napodobit svého předchůdce, ale v tomto případě to skřípalo ještě víc než minule. Humorných či lehce bizarních scén tu bylo docela dost, ale příběh jako celek už tak okouzlující nebyl. K dobru mu však připočítávám to, že se rozhodl více přitvrdit a nechybělo ani nějaké to gore. Díky čemuž se atmosféra držela v rámci přijatelnosti.

Navíc se tu kromě upírů (týpek s přelivem na kolečkových bruslích byl ovšem na ránu) se tu objevil i vlkodlak (ten se nám postará o několik zábavných chvilek) a sluha co rád papá červy a brouky v podání „držky“ Briana Thompsona. Tenhle chlapík si nikdy nezíská v mých očích cenu sympatie, ale ten jeho ksicht je prostě k nezaplacení. Zřejmě semnou nebudou mnozí souhlasit, ale já vidím nakonec i dvojku jako průměrnou záležitost. Je sice o chlup horší než první díl, ale několik slibných okamžiků to má. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat