0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 9. 2018

Fright Night (2011)


Akčnější než originál, ale už ne tak kvalitní remake…


Charleyho bývalý nejlepší kamarád Ed je přesvědčený, že na předměstí Las Vegas řádí krvežíznivý upír. Mladý teenager však této teorii nevěří a Eda považuje za blázna, ze kterého si utahuje celá škola. Jenže pravdou je, že v poslední době zmizelo v jeho okolí několik rodin. Charley však nad tím moc nepřemýšlí a raději své věnuje své atraktivní přítelkyni Amy. Jediné co jej trochu znepokojuje, je jeho nový soused Jerry, který koketuje s jeho matkou. No a právě o něm Ed tvrdí, že je tím upírem. Když Ed následně také zmizí, Charleyho se zmocní první pochyby a začne bedlivě pozorovat Jerryho. A to se mu stane osudné. Poté co se vkrade do sousedova domu a objeví jeho děsivé tajemství, se stává upírovým dalším terčem on sám. Moc nadějí na přežití sám rozhodně nemá a tak se rozhodne vyhledat odbornou pomoc. Tou má být televizní hvězda a samozvaný lovec upírů Peter Vincent…



Český název: Noc hrůzy

Režie: Craig Gillespie
Rok výroby: 2011
Délka: 106 min
Země: USA

Hrají:
Anton Yelchin...(Charley Brewster)
Imogen Poots...(Amy)
Colin Farrell...(Jerry)
David Tennant...(Peter Vincent)
Toni Collette...(Jane Brewster)
Christopher Mintz-Plasse...(Ed)
...a další


Největším problémem toho filmu je fakt, že se veřejně hlásí jako remake mnohými uznávaného stejnojmenného kousku z roku 1985. Originál si získal řadu příznivců a většina z nich jen horkotěžko dokázala překousnout nový kabátek, který tomu oblékl Craig Gillespie a scénáristka Marti Noxon. Ti se sice okrajově drželi původního scénáře Toma Hollanda, ale zároveň si do svého příběhu přidali řadu vlastních prvků a nápadů – no a ne všechny byli vydařené.

Osobně nejsem žádným velkým přívržencem ani originálu, takže jsem jim dal rozhodně zelenou, ale musím souhlasit s názory, že nový Fright Night není bohužel zrovna moc dobrým filmem. Líbilo se mi, že byl pojat o dost akčněji než jeho předchůdce, ale zas mi tu chybělo onen černý humor (no párkrát se tu objevil, to bych zas lhal) a hlavně jednotlivé postavy nebyly tak dobře zahrané, jak tomu bylo v případě originálu. Takový Peter Vincent tu byl dle mého úplně zbytečný a navíc jeho představitel mi byl krajně nesympatický. A hlavní hrdina Anton Yelchin (budiž mu země lehká…) byl rovněž slabší než William Ragsdale. Alespoň že Imogen Poots byla alespoň atraktivní.

Takže to více méně celé stálo na výkonu hlavní hvězdy a tou nebyl nikdo jiný než Colin Farrell. Jenže i s ním jsem měl trochu problém, lépe řečeno s jeho postavou – ale to záleží na vkusu. Co se atmosféry týče, ta byla místy docela zdařilá a to hlavně z již zmíněného akčnějšího pojetí daného tématu. Byla jen škoda, že některé efekty byli zbytečně přemrštěné – skoro až odporné.

Jelikož jsem dal původnímu Fright Night lehce nadprůměrné hodnocení (60%), tak tady musím jít samozřejmě logicky dolů. Našel jsem tu několik slibných momentů, ale převažovali negativa. Takže to nevidím na víc jak...

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat