0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 9. 2018

Amoklauf (1994)


Uwe Boll a jeho nízkorozpočtová hororová prvotina…


Hlavní hrdina tohoto podivného filmu pracuje jako číšník v restauraci. Již samo toto povolání je pro mnohé dost psychicky náročné, ne každý host se totiž chová slušně. Když k tomu však připočítáte samotu, nedostatek financí a vzrůstající agresivitu, je jen otázkou času, kdy to ve vás „bouchne“…



Režie: Uwe Boll
Rok výroby: 1994
Délka: 65 min
Země: Německo

Hrají:
Michael Rasmussen…(číšník / psychopat)
Birgit Stein…(sousedka)
Christian Kahrmann…(student)
...a další


Už jen při vyslovení samotného jména Uwe Boll se mnohých začnou protáčet panenky a i já na tom byl dlouhou dobu úplně stejně. Ještě dříve než se z něj stal „prznitel“ počítačových her – tedy filmů podle nich natočených se tento německý režisér pokoušel prorazit v různých filmových odvětvích. Tento nízkorozpočtový kousek (50 000 dolarů) je jeho prvním pokusem o zářez do toho hororového. Nikterak oslňující podívaná to tedy není, co si budeme (nebo spíš nebudeme) nalhávat, nicméně úplná katastrofa to taky není.


Boll si pro nás připravil sondu do nahlodané mysli jednoho psychopata, který ze všeho nejraději sleduje vědomostní soutěže, porno a zabíjení zvířat. Což je svým způsobem taky to jediné, co většinu lidí zřejmě v tomto případě alespoň trochu zaujme. Kvalita kamery je totiž opravdu hrozná, i přes krátkou stopáž se u toho bude nejeden divák dost nudit a to zajímavější přijde až v poslední třetině. Mnoho lidí dá však jistě přednost onomu krvavému vygradování se sousedkou a sledování porna, než finální střelbě v parku. Ta totiž byla opravdu katastroficky natočená a výkony většiny zúčastněných nestojí raději za řeč. Navíc to vůbec nevypadalo realisticky.

Což byla ale vážně škoda, protože jistý potenciál z toho cítit byl. Uwe chtěl natočit depresivní a surovou podívanou, ale zůstalo jen u toho pokusu. Moc světlých okamžiků tu totiž není. Máte-li chuť vidět jeho začátky, tak na to určitě mrkněte. Ale hodina vašeho života se dá prožít i mnohem rozumněji…


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat