0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 9. 2018

Fright Night 2 (2013)


Jaime Murray coby Elisabeth Bathory potřebuje čerstvou krev mladých dívek a nejlépe panen. A co to má společného s původní myšlenkou Fright Night? To vědí asi jen sami tvůrci…


Američtí teenageři Charley, Amy a Ed jsou ve třídě, která právě dorazila do Rumunska na výměnný studijní pobyt. Mají se zde učit rumunské historii a umění, což však žádný z nich nepovažuje za zrovna prvořadou věc, kterou by zde chtěli dělat. Hlavně tedy Charley, který tuto akci bere hlavně jako možnost, při které by se mohl usmířit se svou bývalou přítelkyní Amy. Jenže hned záhy jeho pozornost upoutá atraktivní profesorka Gerri, která má na starosti právě jejich hodiny historie a umění. Z mladíkova pokoje je totiž přesně vidět do oken jejího domu a Charley tak díky své zvědavosti odhalí její děsivé tajemství. Gerri je totiž ve skutečnosti Elisabeth Bathory, upírka která potřebuje krev mladých dívek (nejlépe panen), aby si uchovala své věčné mládí. Nikdo však jeho objevu zprvu nevěří, ovšem jen do doby, kdy se profesorka zaměří přímo na Charleyho a jeho kamarády. Zvláště pak na samotnou Amy, jejíž krev potřebuje ke svému rituálu. Tomu se však Charley pokusí zabránit za každou cenu, ovšem sám to nedokáže. Požádá tak o pomoc Petera Vincenta, televizní hvězdu, která má vlastní hororový pořad a rád se sám prohlašuje za lovce upírů a jiných příšer…



Český název: Noc hrůzy 2

Režie: Eduardo Rodriguez
Rok výroby: 2013
Délka: 99 min
Země: USA
Alternativní název: Fright Night 2: New Blood

Hrají:
Will Payne...(Charley Brewster)
Sacha Parkinson...(Amy Peterson)
Jaime Murray...(Gerri Dandridge)
Chris Waller...('Evil' Ed Bates)
Sean Power...(Peter Vincent)
...a další



Čtvrtý zářez s titulem Fright Night se sice nese jako volné pokračování remaku originálního filmu, ale spíš bych to viděl jako nepovedený žert parazitovat na dané látce. Sice tu lze nalézt jistou podobnost s původní myšlenkou (no spíš jmény důležitých postav a některé situace), ale jinak si to scénárista Matt Venne dost předělal k obrazu svému a ještě nechal zcela popuštěné uzdy své až přehnané fantazii, kterou režisér Eduardo Rodriguez přenesl na „filmové plátno“. Ani se moc nedivím pobuřujícím ohlasům fandů originálního filmu, ale zas na druhou stranu jsem tu narazil i na několik světlejších okamžiků, kvůli kterým tento film rozhodně mezi odpad nezařadím.

Ujeté tvrzení že Dracula vlastně byla Elisabeth Bathory si však mohli tvůrci tohoto filmu nechat pro sebe. Každopádně animovaná pasáž s historií této krvavé lady se jim však vcelku povedla, to zas musím uznat. Samotný film nám však nabídne tolik nudných pasáží, že kdybych neměl na rukou zrovna ostříhané nehty, asi bych si je z opravdu dlouhé chvíle všechny ohryzal. Protože povedených pasáží tu bylo vážně poskromnu. A o bídných hereckých výkonech, se raději rozepisovat nebudu už vůbec.

Většina rozpočtu zřejmě padla na angažování známé herečky Jaime Murray, která jako jediná snese přísnější měřítko a její výkon byl v rámci možností (k charakteristice její postavy a nepříliš valné kvalitě scénáře) přijatelný. Navíc byla opět až dráždivě svůdná, což jistě ocení především mužská část diváků, která nebyla ochuzena ani o trošku té nahoty (od jiných hereček). Je však až s podivem, že scény z její svatyně (vana, krvavý bazének) fungovaly přesně tak, jak by měly. Horší už to však bylo s některými digitálními efekty. Kdo je viděl, jistě ví, o čem píši.

Fright Night 2 tak rozhodně doporučovat nikomu nebudu, ale vyložená katastrofa to taky není. Asi patnáct minut z celého filmu je celkem zajímavých, Jaime Murray byla taky k sežrání, takže nějaký ten procentuální bodík tomu prostě dát musím.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat