0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 10. 2021

Awaken the Shadowman (2017)

Vypuknou-li ve vašem okolí podivné požáry a začnou se ztrácet malé děti, rychle vezměte svou rodinu a utečte hodně daleko!

Po děsivém požáru, který zachvátil rodné městečko i přilehlé lesy okolo a při kterém uhořel jeho otec, se Adam následně rozešel ve zlém jak se svou matkou Evette tak i bratrem Jakem a odstěhoval se pryč. Oženil se s Beth, narodila se jim malá dcerka Emma a kontakt se svou rodinou neobnovil. Až teď, jej v naléhavém telefonátu žádá jeho bratr, aby se vrátil zpět domů a pomohl mu najít jejich matku, která je jich několik dní nezvěstná. Adam váhá, ale nakonec vezme svou ženu i dcerku sebou. Brzy po svém příjezdu však začne pozorovat, že zde není všechno v pořádku. Sousedé se chovají podivně a stejně jako bratr a jeho žena Christy mu neříkají úplnou pravdu o tom, co se tady děje. Navíc je zde i podivné uskupení „Gateways", které vede mladistvý Lawrence, jenž je sice přivítalo s otevřenou náručí, ale jejich pravý úmysl je mnohem temnější, než se na první pohled může zdát…



Režie: J. S. Wilson

Rok výroby: 2017

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

James Zimbardi...(Adam Morris)

Emily Somers...(Beth)

Skyler Caleb...(Jake)

Andrea Hunt...(Christy)

Raam Weinfeld...(Lawrence)

Jean Smart...(Evette)

...a další


Tenhle filmový projekt trojice tvůrců (Skyler Caleb, Woodrow Wilson Hancock III, James Zimbardi) viditelně nevyšel. Nejen že nedisponovali větším finančním obnosem, což se projevilo na celkové kvalitě filmu, ale ani jejich vzájemná spolupráce na scénáři nepřinesla kýžené ovoce. A aby to chlapci zkompletovali – všichni tři si ve filmu i sami zahráli a k sobě přibrali několik druhořadých tváří. Rád bych řekl, že by bylo dobré ocenit alespoň jejich snahu, ovšem to bych lhal. Protože příliš mnoho pozitivních věcí se na tomto filmu popravdě najít nedá.

 

Kombinace jakési sekty (kultu) a bubáka vystupujícího ze stínů, který se živí malými dětmi a za to je vám nabídnut lepší život – kolikrát že jsem už podobné téma viděl jinde a mnohem lépe zpracované? Navíc pánové viditelně neuměli vytvořit potřebnou atmosféru a místo hororové podívané divák povětšinu času znuděně sleduje jakousi verzi sociálního dramatu, ve kterém se stejně na většinu otázek odpovědí nedočkáme. Je tu hromada věcí, která byla jen částečně nakousnuta (historie sekty, tajemný Lawrence, samotný bubák) jenže nic z toho nám nakonec vysvětleno není.

 

Navíc ty cca dvě lekací scény a pár záběrů na stínové monstrum asi moc diváků ze židle nezvedne. Viditelně si chtěli pomoci zvukovým a hudebním doprovodem, ale ani to jim moc nevyšlo. Jednu vydařenou scénu vystřídala nudná čtvrthodina a tak se to pořád opakovalo. Tohle vážně žádné terno není a tentokrát mě neobměkčily ani dvě celkem pohledné „herečky“. Filmy na podobné téma mi určitě nejsou proti srsti, ale tady vážně nebylo z čeho brát… Awaken the Shadowman tak zcela po zásluze patří mezi podprůměrné záležitosti, nad kterými většina lidí ohrne nos a vyhne se jim velkým obloukem. Ne, tohle se vážně nepovedlo. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat