0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 10. 2021

Hangar 10 (2014)

Další laciná napodobenina Blair Witch, jen tu místo čarodějnice máme pár barevných mimozemských světýlek…

Trojice přátel se vydává do anglickém Suffolku, aby zde s pomocí detektorů kovů hledali starý poklad. Gus však své přítelkyni Sally a jejímu kamarádovi zatají skutečný důvod, proč zde jedou. Jejich cílem je totiž nechvalně proslulý Rendleshamský les, ve kterém byly roku 1980 hlášeny pozorování nevysvětlitelných světel na obloze a údajně existuje i zvukový záznam o existenci UFO z téhož období. S minimem zásob se vydávají vstříc dobrodružství, které se však s příchodem tmy, nefunkčností navigačních přístrojů, odcizením auta, blouděním lesem a ocitnutím tváří v tvář děsivému setkání s nelítostnou mimozemskou přítomností, pro tuto trojici změní v jejich nejhorší noční můru…



Režie: Daniel Simpson

Rok výroby: 2014

Délka: 87 min

Země: Velká Británie

Alternativní název: The Rendlesham UFO Incident

 

Hrají:

Abbie Salt...(Sally)

Danny Shayler...(Jake)

Robert Curtis...(Gus)


Kombinace Found footage a UFO je pro mne přímo vražedná, jelikož mi ani jedno z toho není vůbec po chuti. Na UFO nevěřím a co se týká filmů ala Záhada Blair Witch, tak to je kapitola sama o sobě – na ty jsem vyloženě alergický. Prvních cca 60. minut bylo vyloženým utrpením a to jsem se snažil alespoň trochu najít na tom naservírovaném paskvilu nějaká pozitiva. Scénář a samotné dialogy – jedna velká katastrofa, až moc se to podobalo mnou nenáviděné The Blair Witch Project (už jsem jen čekal, kdy někomu začnou téct šušně z nosu a místo panenek z roští tu poletovali barevné světýlka).

 

Ústřední trojice mi byla krajně nesympatická (hlavně oba pánové), ani jsem jim to jejich chování a vystrašení moc nevěřil – pro jejich až ochotnický způsob (ne)herectví. Kamera a kvalita obrazu otřesná, no ještě že ta krajina alespoň působila dost ponuře. Posledních dvacet minut se to alespoň trošku zlepšilo. Pár náznaků zajímavé atmosféry a napětí by se tu našlo, finále taky nebylo vyloženě špatné. Bohužel chaotický střih a opravdu špatná práce kameramana mi prostě nedovolovali si to více užít ani po druhém pivku.

 

Hangar 10 tak řadím k těm vůbec nejslabším found footage, které jsem zatím viděl. Vážně moc jsem se snažil, ale mnoho pozitivních věcí jsem tu nenašel. Z toho všudypřítomného chaosu mě neskutečně boleli oči, mnohdy šlo jen těžko identifikovat, co se vůbec odehrává před kamerou a nebýt toho závěru, dal bych tomu čistý ODPAD. Pár barevných světýlek vážně nedokáže více uspokojit mé potřeby a choutky – když už se dívám na „horor“.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat