0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 10. 2021

Zombies (2017)

Steven Luke a Tony Todd se snaží ochránit hrstku přeživších uprostřed zombie apokalypsy.

Zemi postihla smrtící nákaza, která udělala z mnoha lidí krvelačné zombie. Nenakažení se většinou snaží skrývat a přežít, ti více odvážní se snaží zombie likvidovat dům od domu, ulici po ulici a přesvědčují neinfikované, aby se k nim přidali. Tajně doufajíc, že v jiných městech či zemích je situace lepší. Mezi ně patří i Luke, který se od vypuknutí nákazy marně snaží najít svou dívku Benu. Nelítostně kosí zombie po desítkách, sem tam se mu podaří někoho zachránit, ale dost často svým jednáním vystavuje své přátelé zbytečnému nebezpečí. Jeho riskování se mu může jednou šeredně vymstít, ale zatím jeho čas ještě nenadešel…



Režie: Hamid Torabpour

Rok výroby: 2017

Délka: 85 min

Země: USA

 

Hrají:

Steven Luke...(Luke)

Tony Todd...(Detektiv Sommers)

Raina Hein...(Bena)

Amanda Day...(Tala)

Aaron Courteau...(Marcus)

...a další


Černá čísla napříč internetem pro mne byla varováním, že tohle asi příliš skvostná podívaná nebude. Navíc filmy se zombie tématikou opravdu moc nemusím, ale hrál tu můj oblíbenec Tony Todd a tak jsem tomu hodlal dát přeci jenom šanci. No a vyloženě zklamán rozhodně neodcházím. Není to sice žádný zázrak, hodně tuctová akční řežba, při které musíte nechat mozek odpočívat a nepřemýšlet nad logikou příběhu a prostě si jen v rámci možností užívat naservírovanou béčkovou akční podívanou, při které vám budou nejednou cukat koutky (hlavně tedy nad přemrštěností a stupiditou tvůrců).

 

Tento film byl natočený již v roce 2016 a svou premiéru si odbyl neoficiálně v několika vybraných kinech, ale oficiálně byl uveden až v roce 2017. Tvůrcům bych přičetl k dobru, že se tu nedočkáme žádných ultra rychlých zombíků – ovšem ta záplava místy až hodně amatérských digitálních efektů a cákanců krve mi po nějakém čase začala lézt dost na nervy. Zombie tu byly koseny po desítkách (většinou střelou do hlavy, nebo sekem katany či co to ten borec nosil na zádech), ale jako zpestření tu máme i jednu nezapomenutelnou scénu s kombajnem. Dost ujeté mi však přišlo to, že hlavní hrdina několik nemrtvých zabil i jen ranou pěstí či kopem. Ale jak jsem řekl, u sledování tohoto filmu je potřeba nechat mozkové buňky odpočívat, dát si pivko, něco na zub – no hlavně nad tím co probíhá na obrazovce moc nepřemýšlet!

 

Trošku mě však zklamalo, že Tony Todd tu byl spíš jen tak nějak do počtu a hrál tu druhé housle. Párkrát se taky dostal do akce, vypotil nějaká ta moudra, ale jinak tu hlavní prim hrál Steven Luke, který už tak úžasný herec není, ale tak snažil se, to mu zase nemůžu upřít. Stejně jako mě dokázal zaujmout poněkud netradiční závěr a finální pointa. Jelikož nejsem moc velkým příznivcem happyendů, dávám palec nahoru.

 

Zombies tak nejsou vyloženou katastrofou. Znám mnohem více paskvilů na toto téma a u sledování tohoto filmu jsem se místy alespoň trochu bavil. Někdy i trochu více. Jasně je tu spousta nelogických věcí, přemrštěných situací, efekty taky nic moc – ale sem tam to byla i docela sranda.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat