0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 3. 2022

Dead of Night, The (2021)

Místo srdceryvného loučení, bude muset sourozenecká dvojice bojovat o holé přežití. Dostali se totiž do hledáčku dvou vyšinutých sériových vrahů…

Rebel Tommy žije na ranči po svých rodičích a kromě několika sousedů moc přátel v zapadlém městečku nemá. Společnost mu občas dělá jeho sestra June, která však hodlá odletět a žít se svým přítelem v Německu, což nedokáže překousnout. Blíží se den jejího odjezdu a tak se Tommyho sousedé Ryan a Amber rozhodnou uspořádat pro ní skromnou rozlučku. Jenomže nikdo z nich nemá ani tušení, že v okolí začala řádit dvojice potulných vrahů, která nezná slovo slitování a vraždí jen tak pro zábavu.



Režie: Robert Dean

Rok výroby: 2021

Délka: 89 min

Země: USA

 

Hrají:

Jake Etheridge...(Tommy)

Colby Crain...(June)

Leah Bezozo...(Amber)

Kyle Overstreet...(Ryan)

Lance Henriksen...(Earl)

...a další


Poloamatérské filmy občas sebou přinesou nějaký ten „svěží vítr“ ovšem tato směsice slasheru a home invasion toho důkazem rozhodně není. Nepříliš úspěšný herec Robert Dean se v době COVIDU rozhodl usednout do režisérského křesla a za malý peníz natočit tuhle nezáživnou podívanou. Jako lákadlo si k sobě přizval pár známějších tváří, kteří zřejmě ze známosti jeho pozvání přijali, ač sami tušili, že tohle nemá žádnou šanci nějak výrazněji prorazit a zaujmout.

 

Lance Henriksen se objevil v malé roli majitele bistra, Matthew Lawrence coby zástupce šerifa a Colby Crain to sama utáhnout nemohla. Jako snaha jí nelze upřít, ovšem citelná absence peněz byla viditelná na první pohled. Její bratr (drsňák) tu skoro celý film chodí tam a zpátky a skutek utek. Kamera a způsob natáčení nic moc, záběry v noci byli špatně podsvícené, takže bylo skoro prd vidět, zmatený střih tomu taky moc nepomohl a většina důležitých momentů se odehrála buď mimo záběr kamery, nebo formou laciných triků (bodnutí nožem, troška krve, nebo rovnou záběr na již mrtvou osobu). No prostě žádná hitparáda se nekonala.

 

Máme tu dvojici vrahů ve zvířecích kůžích přes ramena a obličej (kojot, liška), jejichž důvod zabíjení je nám utajen, ale to by mi ani tolik nevadilo. Stejně jako vydávaní těch otravných zvuků, jenomže stejně jako jejich oběti i oni se chovali naprosto dementně. Samozřejmě nesmí chybět ani přehlídka béčkového klišé a situací, při kterých si budete klepat na čelo nad jejich stupiditou. Na pořádnou atmosféru tu člověk nenarazí téměř po celou dobu a stejně tak si můžete nechat zdát o nějakém napětí, brutalitě či alespoň jednom opravdu nezapomenutelném momentu.

 

V rámci svého subžánru jde o hodně podprůměrnou věc. Myslím si, že většině z vás se tento film vypaří z paměti již na druhý den po jeho zhlédnutí. Pokud tomu tedy budete vůbec chtít věnovat svůj čas.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat