0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 3. 2022

Dark and the Wicked, The (2020)

Měli poslechnout svou matku, dokud byl čas, protože tahle farma je vážně prokletá a není z ní úniku!

Farmu rodiny Strakerových postihnou kruté časy. Odlehlé místo si totiž vyhlédlo samo ZLO, které nenechá uniknout nikoho ze svých ďábelských spárů. Starý otec je na tom velmi špatně a tak přijíždí podpořit svou matku sourozenci Michael a Louise. Jenomže ta o jejich přítomnost nestojí a snaží se je z rodné půdy vystrnadit. Dospělé děti však nedbají jejího varování, přisuzují to jejímu špatnému psychickému stavu, jenomže když poté spáchá jejich matka sebevraždu a v okolí farmy ale i přímo v domě se začnou dít podivné věci, začnou svého rozhodnutí velmi litovat. I oni sami mají pocit, že se jich snaží zmocnit ZLO a na to co bude následovat, připraveni rozhodně nebyli…



Režie: Bryan Bertino

Rok výroby: 2020

Délka: 95 min

Země: USA

 

Hrají:

Marin Ireland...(Louise Straker)

Michael Abbott Jr....(Michael Straker)

Julie Oliver-Touchstone...(Virginia Straker)

Michael Zagst...(David Straker)

Xander Berkeley...(kněz)

...a další


Bububu ty zkurvysynu…nějak takhle by tento film uvedl bavič Zdeněk Izer, aneb strachy se posere celá rodina a nejen ta filmová…Kéž by…Bohužel musím souhlasit spíše s negativními ohlasy na tento film. Není to vyloženě špatná záležitost, dokonce se režisérovi podařilo v některých situacích navodit i jakžtakž slušnou atmosféru, ale jako celek to zas až tak dobře nešlapalo. Jak měl zřejmě v plánu. Přitom si myslím, že Bertino není vůbec špatný režisér. Jenomže s mrzkým rozpočtem necelých 500 000 dolarů prostě nešlo natočit oscarový kousek.

 

Citelně to bylo znát především u scén, při kterých se měl divák, jakože bát. Pár béčkových lekaček tu proběhlo, jenomže zlo svou přítomnost ventilovalo hlavně přes ono „klišé“, vrzaní, skřípání, šepot, zvonění telefonu – občas si však dalo tu práci s nějakými těmi halucinacemi, které postavy vedly k sebevraždě (pár slušných gore scén tu k vidění bylo, ne že ne), proběhne i nějaký ten krvavý masakr koz (mimo záběr kamery), cinkání flašek a řetězů – no pro náctileté diváky asi obrovské terno. Ti více otrkaní asi zrovna dvakrát do výšky skákat nadšením nebudou.

 

Herecké výkony všech zúčastněných taky žádná sláva, ale ta nahá babča to byl vážně humus – to jsem si musel i zakrýt oči – ovšem ne strachem. Marin Ireland vypadala hrozně a měl jsem až dojem, že na něčem musela během natáčení „frčet“, starý mazák Xander Berkeley moc prostoru bohužel nedostal a zbytek tu byl tak nějak do počtu. Z tohohle vážně nešlo vymáčknout víc, jak obyčejný průměr. Buďme soudní, vždyť to byla kokotina co zrovna originální myšlenkou moc nekypěla.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat