0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 3. 2022

Devil's Island (2021)

Zdědit po prarodičích dům na ostrůvku je sice pěkná věc, jenomže co když vás v něm někdo nechce!

Mladá žena Samantha zdědí dům po prarodičích na malém ostrůvku, který patří ke státu New York. Je ráda, že vypadla z rušného Vegas, dům, jezero i okolí se jí líbí, jenomže tato idylka netrvá dlouho. Samantha začne mít pocit, jako by jí někdo sledoval, následují výhružné zprávy i děsivé balíčky. Navíc se k ní místní chovají odtažitě, šerif jí nevěří a tak se žena rozhodne bránit neznámému vetřelci nebo vetřelcům sama…



Režie: Sean King, Taylor King

Rok výroby: 2021

Délka: 71 min

Země: USA

 

Hrají:

Elaine Alexander...(Samantha)

Kristjan Sokoli...(Michael)

Cliff Yates...(šerif Thompson)

Pete Berwick...(Mort)

Alba Yates...(Mrs. Hunter)

...a další


To si zas takhle jednou řekli otec se synem, že by nebylo od věci natočit nějaký ten filmeček za levný peníz – nejlépe horor aby na to nalákali pár zoufalců a pak se poplácali po zádech, jak všechny napálili. Tahle dvojka už má za sebou pár filmů, ale viditelně žádná sláva. Asi jediným opravdu zajímavým bodem tohoto příběhu byla samotná lokalita, kde se natáčelo. Krajina byla pěkná, podobný domek na ostrůvku bych bral všemi deseti. Vyloženě jsem se kochal tou nádherou – tím však veškerá pozitiva končí.

 

Spíš mi to celé připadalo jak nějaký tuctový televizní thriller, než horor. Výhružné sms, dárečky s červy a mrtvým králíkem, divné zvuky, to už dneska nikoho nevyděsí. Tvůrci do toho chtěli přimíchat i tajemné postavy ve vlčích maskách, ale vlastně na většinu otázek nedostaneme vůbec žádnou odpověď. O nějaké ponuré nebo stupňující se atmosféře a násilí si můžeme nechat jenom zdát. Všechno měl zachránit závěr, ovšem ani ten se nepovedl. Prostě to bylo celé bez šťávy a jediného silnějšího okamžiku. Dívčina v hlavní roli si tu hrála na vegetariánku, ale kromě hezké tvářičky byla spíš jak reklama na fast foody. Zbytek osazenstva se ani moc hrát nesnažil.

 

Devil's Island tak navnadí snad jen pěkným plakátem a to je tak všechno. Pěkné prostředí je sakra málo na to, abyste se na tento film vůbec podívali. A věřte, že tu toho mnoho zajímavého k vidění opravdu není.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat