0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 6. 2020

Truth or Dare (2018)

Nechceš hrát, zemřeš! Budeš lhát, zemřeš! Nesplníš úkol, no tak prostě taky zemřeš!


Olivia vyráží společně se skupinou svých nejlepších kamarádů a spolubydlících na několikadenní výlet do Mexika. Zábava se chýlí pomalu ke konci a tak se poslední večer rozhodnou zajít na plážovou párty. Zde se seznamují s mladíkem Carterem, který je zavede do opuštěných ruin kláštera, kde mohou i po zavírací době nerušeně popíjet. Zároveň je vyzve, aby si společně s ním zahráli starou hru „Vadí nevadí“. Omladina samozřejmě souhlasí, ale jen do chvíle kdy dojde na soukromé choulostivé otázky, které mezi nimi vyvolají rozepře. V tu chvíli Carter hru přeruší a všechny varuje, že se stali aktéry smrtící hry, která má vlastní pravidla a ovládají ji démonické síly. Pokud si nevyberete, zemřete, pokud budete lhát, zemřete, nesplníte úkol tak zemřete. Všichni ho považují za blázna, ale když se vrátí zpět domů, hra se opět ozve a vyzve všechny aktéry k dalšímu kolu. Kdo odmítne hrát, skutečně zemře a přeživším nezbývá nic jiného, než začít pátrat v minulosti a pokusit se najít způsob, jak to všechno zastavit…



Český název: Vadí nevadí

Režie: Jeff Wadlow

Rok výroby: 2018

Délka: 100 min

Země: USA

 

Hrají:

Lucy Hale...(Olivia Barron)

Tyler Posey...(Lucas Moreno)

Violett Beane...(Markie Cameron)

Hayden Szeto...(Brad Chang)

Landon Liboiron...(Carter / Sam)

...a další


Poslední dny jsem se aktivně věnoval filmům na obdobné téma. Musím však smutně podotknout, že tento nejnovější je z nich asi nejslabší. Ani ne tak svým vizuálem, atmosférou či brutalitou, ale celkovou tvůrčí překombinovanosti a místy až směšnými situacemi. Při jeho sledování jsem si skutečně připadal jako v té otřepané frázi „ no prostě jak na housenkové dráze“. Zatímco některé pasáže byly velmi slibné a některá úmrtí postav i vcelku brutální, tak se tu našla i hromada nudných minut, nelogických momentů a hlavně mě neskutečně štvalo, jak démon pořád přeskakoval z osoby na osobu (plus ty jejich rozmazané ksichty za pomoci aplikace).

 

Přitom kostra příběhu nebyla vůbec špatná. Bylo vidět, že tvůrci mají následováno dost podobných kousků a ani by mi nevadila jistá neoriginalita, ale právě jejich snaha neustále něco kombinovat, vytvářet chaotické akční vsuvky, místo aby se snažili více tlačit na samotnou atmosféru a gradovat napětí. Každou zajímavou scénu následně nahradily minuty nudy. A vzhledem k přepálené stopáži jsem několikrát nervózně pokukoval po časomíře.

 

Co se hereckého obsazení týče, tak to taky nebyla zrovna velká sláva, ale nerad bych křivdil všem. Byla škoda, že jeden z největších ocasů zařval mezi prvníma. Alespoň jsem si tu jeho chvilku slávy na biliardu užil s veškerou grácií. Další slabinou byl samotný závěr. Očekával jsem alespoň povedené finále, ale dostal jsem syrovou a hlavně nedochucenou omáčku. Možná se to někomu líbilo, ale já mezi ně určitě patřit nebudu.

 

Nejnovější  Truth or Dare tak nenaplnil mé očekávání. Herečky byly vzhledově celkem pěkné, jakžtakž dokázaly ukázat i svůj omezený potenciál, ale já byl spíš zklamaný z toho tvůrčího. Dalo se z toho vymačkat mnohem víc. Mělo to slibné momenty, dramatické chvilky i brutalita by se našla, ale i zde platí ono pověstné „někdy je méně lepší než více“.


Hodnocení:

40% 


Žádné komentáře:

Okomentovat