0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 2. 2018

Yoga Hosers (2016)


Kevin Smith přichází po Mrožím muži s dalším podivným příběhem…


Dvě patnáctileté dívky z Winnipegu jsou nejlepšími kamarádkami již od dětství. Obě se jmenují Colleen, obě tráví nejvíce času ťukáním do svých telefonů, cvičením jógy a po škole chodí na brigádu do malého obchůdku Eh-2-Zed. Ten vlastní otec jedné z nich. Svou práci prodavaček nesnáší, ale alespoň můžou nerušeně v zadních prostorech zkoušet se svým bubeníkem svůj repertoár. Ve škole zrovna probírají dějiny Kanady, ve které se od učitelky dozvídají o tom, že před mnoha lety zde fungovala nacistická strana, která se snažila šířit nenávist vůči židům a měla velké plány. Jejich vůdce Adrien Arcand byl poté zatčen policií, ale jeho pomocník Andronicus Arcane záhadně zmizel z povrchu zemského. To však obě dívky moc nezajímá, protože byly právě pozvány čtvrťáky na jejich velkou párty. Jenže co čert nechtěl, otec Colleen C. odjíždí se svou přítelkyní k Niagarským vodopádům a děvčata se mu mají starat o obchod. To obě namíchne a tak se rozhodnou uspořádat vlastní párty přímo v obchodě. Jenomže v tu samou dobu se probouzí zlo, které celou dobu čekalo v podzemí. Andronicus Arcane a jeho klobásoví (párkoví) nacisti hodlají ovládnout svět. Jak už to tak bývá, děvčata se jim připletou do cesty a boj o přežití může začít. Na scéně se však objevuje i podivný detektiv a lovec lidí Guy Lapointe…



Režie: Kevin Smith

Rok výroby: 2016
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Lily-Rose Depp...(Colleen Collette)
Harley Quinn Smith...(Colleen McKenzie)
Johnny Depp...(Guy Lapointe)
Ralph Garman...(Andronicus Arcane)
Justin Long...(Yogi Bayer)
Vanessa Paradis...(Ms. Maurice)
...a další


Občas se mi u některých filmů stane, že mám dost velké problémy o nich vůbec něco napsat. Především pak slušnou formou. Kevin Smith se coby režisér zapsal do mé paměti především filmem Tusk (Mroží muž) – a to hlavně svým netradičním námětem a zpracováním. Mám rád bizarní zápletky, ale nakonec jsem odcházel s dosti rozporuplnými pocity. Nicméně už v té době se nechal slyšet, že hodlá natočit „Kanadskou trilogii“ a Yoga Hosers je tedy dalším v pořadí. S Tuskem toho má společného víc než by se zdálo na první pohled, nejen že v něm hraje několik stejných herců, ale objeví se zde i pár stejných postav. Ovšem kvalita zde šla rapidně dolů a celkově je film mnohem trapnější, než tomu bylo minule.

Obě děvčata se mihla i v již zmíněném Mrožím muži, ale zde dostala mnohem více prostoru a to byla ta největší chyba. Nechci se dotknout obou začínajících hereček, ony v tom byly totiž i dost nevině (zvlášť samotný scénář je jedna velká katastrofa), ale docela by mě zajímalo, jaké pouto pojí Kevina Smitha a Johnnyho Deppa, že se tento skvělý herec nechal ukecat, aby a to doslova „šaškoval“ v jeho filmech i s celou svojí rodinou. „Kapitán Jack Sparrow“ se totiž i tentokrát zhostil role detektiva Lapointeho (který se rovněž objevil v Mrožím muži). No a aby toho nebylo málo, tak kromě Lily-Rose, si tu malou roli zahrála i jeho bývalka Vanessa Paradis. Těm bystřejším jistě neujde, že Harley Quinn Smith je zase dcerou samotného režiséra a i jeho manželka Jennifer Schwalbach Smith si zde odbyla menší roličku. Kromě nich se tu samozřejmě objevila i hlavní dvojice z Mrožího muže Justin Long a Genesis Rodriguez (samozřejmě v jiných rolích).

O hororové atmosféře zde nemůže být ani řeč, přestože je tento žánr u tohoto filmu kromě několika jiných rovněž uveden. Údajně mělo jít převážně o komedii, jenže dost ujetou a svým způsobem hlavně trapnou. Nevím, možná někoho tato pokleslá forma zábavy nadchne, ale já mezi její obdivovatele určitě patřit nebudu. Klobásoví (digitální) náckové s ksichtem samotného Führera občas rozesmát dokázali, ale že by šlo o nějaké umělecké dílo, se říci rozhodně nedá. Slabý je ovšem celý film, takže tohle nebyla jediná kaňka na celém filmu. Uvidíme, s čím Kevin Smith přijde do třetice. Nicméně toto se mu moc nepovedlo. Nebylo to zábavné a už vůbec ne hororové. Lily-Rose Depp by se měla poohlédnout po serióznějších rolích. Nadání i krásu svých rodičů zdědila, tak proč se zahazovat v podobných bracích. 

Hodnocení:
30%



Žádné komentáře:

Okomentovat