0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 6. 2020

Truth or Dare (2017)

Budete-li hrát tuhle hru ve strašidelném domě, pak jedině podle zvrácených pravidel temných sil!


Osm přátel si během Halloweenu pronajme přes internet strašidelný dům, ve kterém údajně došlo v roce 1983 k úmrtí několika mladých lidí. Ti se měli pro pobavení zúčastnit hry „Pravda nebo úkol“ a poté postupně zemřít vlivem temným sil, které toto místo ovládají. Omladina si z toho nic nedělá, protože na duchy nevěří a hodlají si užít večer plný alkoholu a zábavy. Nicméně ve chvíli kdy se i oni rozhodnou si onu hru zahrát, se sami stávají aktéry nelítostných hrátek zlých sil, které si pro ně přichystaly vlastní pravidla a jako trest za porušení si žádají cenu nejvyšší. Tou je samozřejmě lidský život! 



Režie: Nick Simon

Rok výroby: 2017

Délka: 88 min

Země: USA

 

Hrají:

Cassandra Scerbo...(Alex Colshis)

Brytni Sarpy...(Maddie Sotarez)

Mason Dye...(Tyler Pemhardt)

Alexxis Lemire...(Jessie Havnell)

Harvey Guillén...(Holt Thorne)

Heather Langenkamp...(Donna Boone)

...a další


Na televizní film z distribuce Syfy to nebylo vůbec špatné. Člověk zvyklý na tu záplavu céčkových braků si bude během sledování tohoto připadat, jako v „Jiříkově vidění“. Přece jenom se tu pracuje s docela hutnou atmosférou, dojde i na několik dějových zvratů a především se tu nešetřilo ani s brutalitou a prolitou krví. To jsem si na tom všem samozřejmě pochvaloval úplně nejvíc. Nudných momentů je tu totiž jen pár a postupná gradace nejen atmosféry ale i zvrácenosti jednotlivých úkolů tomu dodala ty správné grády.

 

Co se hereckého obsazení týče, tak i v tomto případě jsem byl docela spokojený. Cassandra Scerbo si odskočila od Žraločích tornád natočit něco smysluplnějšího a po boku měla tentokrát i několik celkem pěkných hereček (které jsem dosud vlastně ani neznal). Co se pánů týče, tak i ti odvedli slušnou práci. No prostě vzájemná symbióza okořeněná o docela pestré úkoly (některé byli suché, ale u většiny se bude krvácet a to dost). Takže samozřejmě dojde i na nějaké to gore, zvracení, střelbu, trhání zubů) – no prostě každý bude muset dát nějaký ten „fant“ aby uspokojil temné síly. Zvláště pak, když je vše cíleno na vaše největší slabosti a hříchy z minulosti. V neposlední řadě potěšila i krátká přítomnost ikony Heather Langenkamp, která už od dob Noční můry ví, jak přechytračit ZLO.

 

Nenáročný divák by tak mohl být si myslím i docela spokojený. Truth or Dare se sice nikdy nestane TOP kouskem roku 2017, ale našlo by se tu dost pozitivních prvků, kvůli kterým stojí za to ho vidět. Asi nejvíc zamrzí, že některé důležité věci se odehrály jak jinak mimo záběr kamery, ale ani to mě neodradí od toho, abych tomuto filmu to průměrné ohodnocení dal.


Hodnocení:

50% 


Žádné komentáře:

Okomentovat