0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 6. 2020

Would You Rather (2012)

Kvůli svým svízelným životním situacím se stanou aktéry brutální hry, ve které mají jen dvě volby a ani jedna není zrovna moc příjemná…  


Každý člověk se může dostat do nelehké situace a to ať svým vlastním přičiněním, nebo prostě proto, že chce pomoci svým bližním. A přesně to samé se stalo mladé Iris, jejíž bratr potřebuje nutně transplantaci kostní dřeně, jenomže na to nemají finanční prostředky. A jako dar s čistého nebe dostane této ženě nabídka, aby se zúčastnila tajemné hry v sídle bohaté rodiny Lambrickových. Společně s dalšími sedmi zájemci jsou nejprve bohatě pohoštěni a následně vyzváni ke hře. Ta má docela jednoduchá pravidla – rozhodnout se mezi dvěma volbami s časovým omezením. Problém je však v tom, že vaše volba bude buďto bolet vás, no anebo jiného hráče. Vyhrát totiž může jen jeden a ostatní budou postupně eliminováni a to doslova…


Režie: David Guy Levy

Rok výroby: 2012

Délka: 93 min

Země: USA

 

Hrají:

Brittany Snow...(Iris)

Jeffrey Combs...(Shepard Lambrick)

Enver Gjokaj...(Lucas)

Sasha Grey...(Amy)

John Heard...(Conway)

Jonny Coyne...(Bevans)

...a další


Záměrně jsem si pro tyto dny vybral kousky, jejichž náplní jsou doslova „společenské hry všeho druhu“. V osobním životě je mám docela rád, jen dávám přednost poněkud srandovnějšímu a zábavnějšímu průběhu, než jakému jsou vystaveni samotní aktéři ve filmu. A věřte, že tuhle hru byste hrát prostě nechtěli! Výhra je lákává, ale taky vás jednotlivé kola budou šeredně bolet, nebo přitom budete muset trýznit své spoluhráče. Jeffrey Combs se své role ďábelského hostitele Lambricka ujal s grácií jemu vlastní, za což mu samozřejmě patří velké dík.

 

Ani ostatní zúčastnění si však nevedli vůbec špatně, takže proti hereckému obsazení nemám větších námitek. Jen John Heard se tam mohl ohřát poněkud déle a Sasha Grey docela překvapila. Já ji mám zaškatulkovanou hlavně coby pornoherečku – která ráda natáčela doslova bizarní scénky (no ani se jí moc nedivím, že s touto branží už víceméně sekla, věřím, že jí za ty roky musí pěkně bolet snad všechny tělesné otvory). Brittany Snow odvedla slušnou práci a jako hlavní hrdinka v mých očích celkem obstála.

 

Jediné s čím jsem měl trochu problém, byla zbytečná ukecanost tohoto filmu. Přece jenom se každý těšil hlavně na pořádný masakr ala SAW a jemu podobné eliminační hrátky s výběrem, ale tady dostaly na můj vkus až moc prostoru hlavně psychologické rozhovory a celkově se tu spíš žvanilo, než abych nám byly naservírovány řádně brutální chuťovky. Ale tak i nad tím se dá přimhouřit oko, protože jako celek to v mých očích nakonec zanechalo jakžtakž dobrý dojem. Would You Rather tak určitě můžu doporučit, jen do toho nejděte s příliš velkým očekáváním. Je to sice lehce nadprůměrná záležitost, ale znám ještě několik lepších a brutálnějších na dané téma. 


Hodnocení:

60%


Žádné komentáře:

Okomentovat