0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 6. 2020

Flatliners (2017)

Nový kabátek, slabší herecké obsazení a další zkoumání posmrtného života…


Studentka medicíny Courtney je již nějakou dobu posedlá myšlenkou, zda skutečně existuje takzvaný posmrtný život. Tajně hodlá podstoupit pokus, při kterém se za pomoci několika kamarádů (spolužáků) pokusí uvést do stavu klinické smrti a ti ji následně vrátí zpět k životu. Experiment se podaří a jak se zdá, dívka si kromě těžko popsatelného zážitku sebou přinesla z „druhé strany“ i jisté zvláštní schopnosti. Výrazně se jí zlepšila paměť i některé dovednosti, kterým se již dávno aktivně nevěnuje. Ostatní jí to samozřejmě závidí a postupně se i oni stávají součástí experimentu na vlastní kůži. Netrvá to však dlouho a začnou se u nich projevovat nežádoucí vedlejší účinky. Každý z nich totiž bude muset čelit svým výčitkám, nočním můrám a strachu. Dokáží to zastavit dřív, než bude pozdě a oni za svou troufalost zaplatí cenu nejvyšší?



Český název: Hráči se smrtí

Režie: Niels Arden Oplev

Rok výroby: 2017

Délka: 110 min

Země: USA

 

Hrají:

Ellen Page...(Courtney)

James Norton...(Jamie)

Nina Dobrev...(Marlo)

Diego Luna...(Ray)

Kiersey Clemons...(Sophia)

Kiefer Sutherland...(Dr. Barry Wolfson)

...a další


Od tohoto filmu jsem absolutně nic nečekal. Byl totiž presentován jako remake stejnojmenného filmu z roku 1990 a ten dodnes patří mezi moje nejoblíbenější kousky. Navíc nemám remaky moc rád, takže jsem k tomu přistupoval dost odměřeně. Osobně mi to však připadalo spíše jako volné pokračování původních Hráčů se smrtí, protože až na hrubou kostru spolu oba filmy zas až tolik společného nemají. Což byl taky jeden z hlavních faktorů, proč tento kousek nakonec nerozcupuju na kousky.

 

Ti jenž neznají originál, budou mít jistou výhodu v tom, že nemusí porovnávat a ona to zas až tak tragická podívaná nebyla. Zatímco Joel Schumacher nám nabídl spíše psychologické drama /thriller a minimem hororové podívané, ale s hvězdným obsazením a solidním hudebním doprovodem, tak Niels Arden Oplev se vydal trošku odlišnou cestou. Přece jenom dostal do ruky odlišný scénář, který nebyl jen prachsprostou kopírkou, ale ve své druhé polovině dokázal celkem slušně přitvrdit. S tím hereckým obsazením už to bylo o něco horší, ale zase se bylo alespoň na co dívat (alespoň co se Ellen a Niny týče).

 

První polovina filmu však byla poněkud slabší a stejně tak i ony počáteční krůčky v posmrtném životě. Teprve postupem času se začalo přiostřovat a díky tomu se v některých pasážích dočkáme i vcelku slušné atmosféry. Co mě však zklamalo asi nejvíc, bylo nevyužití Kiefera Sutherlanda, který tu dostal menší vedlejší roli. Zprvu jsem si myslel, že se tu bude objevovat třeba ve formě vzpomínkových scének z originálu, ale on tu nakonec hrál úplně jinou postavu a ani nedostal moc prostoru. Noví Flatliners jsou tak sice do jisté míry odlišní od svého předchůdce, ovšem staří Hráči se smrtí se mi líbili mnohem více. A jelikož jsem jim dal nadprůměrné ohodnocení, tak tady tomu prostě musím vlepit jen to průměrné. 


Hodnocení:

50%


Žádné komentáře:

Okomentovat