0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 10. 2018

Raptor Ranch (2013)


Někdo na svém ranči chová koně, jiný dobytek nebo ovce, no a v malém texaském městečku to jsou masožraví dinosauři…


Benzínová pumpa a zároveň bistro v malém zapadlém texaském městečku Fossil Ridge se stane místem, kde se shodou okolností setkává několik lidí, kteří zde hledali pomoc při svých nesnázích. Zatímco trojice mladíků se ztratila a začal jim docházet benzín, nepříliš úspěšný zpěvák a jeho dvě společnice měli potíže s autem. Majitel pumpy však není moc vstřícný a raději odchází domů. K dispozici jim tak zůstává jen servírka Abbi, která však nemá patřičné zkušenosti, přesto se jim rozhodne pomoci. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že jejich problémy teprve začínají. Z nedalekého ranče se totiž ozývají podivné zvuky a tuto nesourodou skupinku nenapadne nic lepšího, než to jít prozkoumat. Netuší však, že zdejší majitel prováděl tajný experiment, jehož výsledkem jsou krvelační tvorové, kteří vyhynuli již před mnoha miliony lety…



Režie: Dan Bishop

Rok výroby: 2013
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Jana Mashonee...(Abbi Whitecloud)
Cody Vaughan...(Sheldon Macabeach)
Alexandra Hulme...(Kolin)
Donny Boaz...(Lucas Young)
Kim Matula...(Josie Hutchens)
Lorenzo Lamas...(agent Logan)
...a další


Pomineme-li Jurský park a novější Jurský svět, existuje celá řada filmů s prehistorickými dinosaury, z nichž valná většina však za moc nestojí. Většinou jde o céčkové braky, jejichž digitální efekty jsou doslova noční můrou pro nejednoho diváka a to samé v bleděmodrém platí i o jejich příbězích. A tento film se bezesporu řadí mezi ně. Pokud tedy snad někdo očekává kvalitní podívanou, bude velmi brzy vyveden ze svého omylu. Nu Imagination se svým tří a půlmilionovým rozpočtem, totiž žádné divy rozhodně nedokázalo.

Na rozdíl od Jurského parku tu na nás čeká zapadlý ranč, ve kterém starý, bláznivý a hodně nemocný vědec dokázal „stvořit“ několik prehistorických zabijáků, které drží ve svých „kůlničkách na dříví“ s elektrickým ohradníkem. To jako vážně někdo myslel vážně, že T-Rexe, Megalosauruse a skupinku Raptorů něco takového dokáže udržet na uzdě? No zřejmě ano, jinak bychom se s tímto filmem nikdy nesetkali. Digitální dravci nevypadali vyloženě katastrofálně (už jsem viděl i horší), ale žádná sláva to taky nebyla.

Když k tomu připočítám naprosto otřesné charakteristiky jednotlivých postav, bylo téměř vymalováno. Banda idiotů s IQ maximálně 50 taky záhy na svou blbost doplatí. Kromě jedné smrti (ukousnutí hlavy v autobuse) se však většina důležitého odehraje mimo záběr kamery, nebo se dočkáme trapného zašlápnutí a digitálního gejzíru krve. Takže jediné pozitivum vidím v hlavní hrdince, která jako jediná předvedla alespoň náznak herectví a navíc nevypadala špatně, ani co se vzhledu týče.

No a v jedné z vedlejších rolí se objevil i sám Lorenzo Lamas, který už má však své nejlepší léta i role dávno za sebou a tak není divu, že se v posledních letech objevuje v podobných bracích. Taky však hrál takzvané druhé housle a na obrazovce se mockrát neobjevil. Spíš šlo jen o reklamní tah, jak přilákat alespoň nějaké diváky. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat