0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 10. 2018

Raptor (2001)


Jim Wynorski si vypůjčil scény z Carnosaurů a natočil vlastní céčkový brak s Ericem Robertsem v hlavní roli…


Šerif Tanner žije v malém městečku, kde se většinou nic moc důležitého neděje a to mu taky vyhovuje. Jenže to se změní sérií podivných vražd a zmizením několika obyvatel. Vypadá to, že oběti má na svědomí nějaký predátor nikoliv sériový vrah a tak si na pomoc přizve odbornici přes zvířata Barbaru. Stopy je zavedou až do vědecké laboratoře doktora Hydea, který zde svého času prováděl tajné experimenty pro vládu a jak se zdá, i přes zrušení tohoto projektu v něm stejně pokračoval. Skutečně dokázal naklonovat dávno vyhynulé prehistorické tvory a rozhodně nehodlá své výtvory vydat bez boje…



Český název: Ještěři

Režie: Jim Wynorski, John Blush
Rok výroby: 2001
Délka: 96 min
Země: USA

Hrají:
Eric Roberts...(šerif Jim Tanner)
Melissa Brasselle...(Barbara Phillips)
Corbin Bernsen...(Dr. Hyde)
Teresa DePriest...(Karen)
Lorissa McComas...(Lola Tanner)
...a další


Diváci obrnění hroší kůží a milovníci céčkového braku jistě dokáží ocenit i tento filmeček Jima Wynorskiho, přestože on si to popravdě ani moc nezaslouží. Ale záleží na vkusu každého z vás. Já už jsem na podobné paskvily zvyklý, takže mě u nich opravdu máloco překvapí, ale co taky očekávat od těchto nízkorozpočtových kousků. No a jelikož mám zřejmě tajné sklony k sadomasochismu, stejně se k nim budu stále vždy rád vracet. Člověk se u nich alespoň sem tam pobaví a hlavně nestačí zírat nad fantasmagorií a drzostí některých režisérů/scénáristů.

V tomto případě jde o to, že si prostě (nebo spíš sprostě) vypůjčili velké množství scén s třídílné série Carnosaurus – což asi mnozí neznalí vůbec nepostřehnou (pokud si to dopředu nezjistili někde na internetu), nebo jako já nejsou fandy této brakové série. A já mám Carnosaury docela rád (hlavně tedy první díl). No a právě z něj a třetí dílu je v tomto filmu použito nejvíce scén. Vlastně snad všechny, ve kterých se objevili nějací ti gumoví dinosauři. Scéna se slepicemi je vlastně zrod prvního Carnosaura. Nepříliš zdařilé efekty a vzhled dinosaurů (občas moc gumoví, jindy byl použit nějaký ten „maňásek“ na ruce) zřejmě odsoudí většina lidí, ale zas u toho byla docela prdel, trocha toho gore a celkem slušná dávka krve.

Tyto scény jsou následně propojeny novými, v nichž figurují zdejší postavy a snaží se (sice dost nevěrohodně) plnit účel, pro který byly stvořeny. Ani v nich nechybí trocha té akce a rádoby drsných dialogů, ale na celkové kvalitě tomu rozhodně nepřidalo. Nechybí trocha té erotiky, kterou obstará Lorissa McComas, děvče které se nikdy moc nestydělo ukázat všechny svoje křivky hlavně díky svým fotografiím. Dále se tu objeví všem jistě známý Eric Roberts a „dentista“ Corbin Bernsen.

Ještěři tak jistě moc diváků neoslní a většina z vás jistě tento film mine zcela bez povšimnutí, ale máte-li rádi trochu té céčkové gumové podívané a jste ochotni obětovat hodinu a půl svého života, klidně se na to mrkněte.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat