0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 7. 2017

Last Exorcism Part II, The (2013)

Pokud se do tebe démonický Abalam jednou zamiluje, nemáš šanci uniknout z jeho spárů! 

Nell přežila vymítání i následný okultní obřad nelítostného kultu a v dosti zuboženém stavu se dostala po nutných lékařských prohlídkách až do domu Franka Merleho. Ten se stará o dívky s pochybnou minulostí i nejrůznějšími psychickými problémy a snaží se je připravit na nový život. Nell si zpočátku na nic z minulosti nepamatuje, ale postupně si začne všímat nejrůznějších znamení a začnou ji trápit podivné noční můry. Díky nim se jí začne postupně vracet paměť a je jasné, že ďábelský Abalam se dívky jen tak lehce vzdát nehodlá…



Režie: Ed Gass-Donnelly
Rok výroby: 2013
Délka: 89 min
Země: USA / Francie

Hrají:
Ashley Bell...(Nell)
Muse Watson...(Frank Merle)
Spencer Treat Clark...(Chris)
Julia Garner...(Gwen)
Tarra Riggs...(Cecile)
Louis Herthum...(Louis Sweetzer)
...a další


První díl se sice moc vřelých diváckých ohlasů nedočkal, ale kupodivu si na sebe dokázal velmi pěkně vydělat (rozpočet 1.8 milionu dolarů – výdělek 67.7 milionů). Takže bylo jen otázkou času, kdy někdo přijde s dalším pokračováním. Eli Roth se opět chopil produkce a do režisérského křesla tentokrát usedl kanaďan Ed Gass-Donnelly, který až doteď neměl s hororovým žánrem žádné zkušenosti a to se bohužel projevilo i na kvalitě celého filmu. Už jednička nebyla žádná sláva (v mých očích nebyla ani průměrná) a přestože dvojka disponovala větším rozpočtem (5 milionů dolarů – výdělek 15.1 milionů dolarů), tak ani ona za moc nestála.

K dobru musím tvůrcům přičíst to, že se tentokrát nejednalo o žádný found footage. Ovšem stejně jako předešlý díl i tento měl obrovský problém s uceleným dějem a především jsem opět postrádal potřebnou atmosféru, kterou by podobně laděné filmy měli mít jako svou prioritu. Po úvodní scénce z ložnice jistého páru se totiž dočkáme opravdu zdlouhavé pasáže, která byla nejen nezajímavá, ale i neskutečně nudná. Kromě několika vzpomínkových pasáží jsme totiž nuceni sledovat kupu nezáživných dialogů a začleňování se hlavní hrdinky do nového života. Chybělo mi napětí, pořádné lekačky a když už jsme u toho i dobré herecké výkony.

Ashley Bell je zatím dost průměrná herečka a aby se z ní stala hlavní tahounka celého filmu, tak do toho má strašně daleko. Jenže zde nebyl nikdo další, kdo by jí pomohl. Muse Watson tu nedostal skoro žádný prostor a David Jensen se objevil až na samotném konci. Oproti minulému díky jsem tu bohužel nenarazil ani na slušné vymítání – což by ostatně měla být hlavní náplň celého filmu, ale tvůrci se rozhodli jít vlastní cestou. Díky tomu si musí divák počkat až na samotný závěr, který mu měl zlepšit náladu. No měl, toť otázka. On divák totiž nic pořádného neuvidí, protože si musí vystačit jen se zvukem – vše podstatné se odehraje mimo záběr kamery.

Naštěstí se tu objeví alespoň několik dobrých záběrů na deformaci těla hlavní hrdinky a asi dvě lekací scény, které jsou však hodně předvídatelné. Série The Last Exorcism tak rozhodně nebude patřit mezi mé oblíbené. Vždyť ani jeden film nedosahuje alespoň průměrné kvality a oba stačí opravdu vidět jen jednou. Nebo vůbec.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat