0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 7. 2017

Jaws in Japan (2009)

Máte chuť sledovat hodinu asiatky v bikinách? Prosím, nic jiného tu totiž k vidění není…

Jeden by řekl, že podle názvu se dočká dalšího hororu se žraloky v „hlavní roli“, ale nenechte se zmást. John Hijiri se totiž rozhodl udělat divákovi ze života peklo stejně jako hlavním hrdinkám tohoto filmu. My máme to (ne)štěstí sledovat osud dvou mladých dívek Miki a Mai, které se vydaly na dovolenou do Okinawy na pláž Sunny Beach. Shodou okolností se ubytují v apartmánu, kde zřejmě kromě majitele a pohledného mladíka nikdo není. Jako bonus si mohou vypůjčit videokameru a natočit si zážitky z tohoto krásného místa. Zatímco Mai začne koketovat s mladým Kenjim, Miki objeví pod postelí malou kazetu, která zde zřejmě zůstala po předchozích hostech. No a jak už to tak bývá, zvědavá dívka si kazetu samozřejmě pustí a stane se svědkem posledních dní tří neznámých dívek, které byly nelítostně zabity sériovým vrahem, který právě čeká na nové oběti…



Režie: John Hijiri
Rok výroby: 2009
Délka: 70 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Psycho Shark

Hrají:
Nonami Takizawa...(Miki)
Airi Nakajima...(Mai)
...a další


Asijské filmy jsem svého času měl velice rád a dodnes mám mezi nimi několik desítek oblíbenců. Poslední dobou jsem jim však přestal věnovat pozornost, protože mě už nebavilo sledovat černovlasé holky lezoucí i z těch nejnemožnějších míst, pořád a pořád dokola. Od tohoto filmu jsem si mnohé nesliboval, ale po předčtení letmého popisku na wikipedii, jsem doufal alespoň v trochu záživnější podívanou. Lze zde spatřit prvky slasheru a ve finále uvidíme i obrovského digitálního žraloka, ale to je tak vše. Tvůrci tohoto filmu by se totiž v první řadě měli naučit vytvořit alespoň trochu záživnější atmosféru, napětí – no vlastně všechno co má správný hororový film mít a co jsem tady postrádal.

Polonahá děvčata v plavkách jsou sice super, zvláště když některé z nich jsou i docela atraktivní, ale když čumíte hodinu na baby v plavkách, které se v nich i koupou ve sprše, přestane vás to bavit už někde v polovině. Navíc ani samotné dialogy nejsou nikterak záživné a já se téměř po celý film dost nudil. Pořád jsem však naivně doufal, že se děj někam posune. Náznaky by tu byli (viz záběry z videokamery), ale to je tak všechno. No a ten samotný závěr se žralokem si mohli tvůrci opravdu odpustit. Bylo to už hodně zbytečné a neefektivní.

Jaws in Japan je tak opravdu slabý film a to po všech stránkách. Nemastná – neslaná podívaná pro otrlé a milovníky asijských děvčat v bikinách. Byla obrovská chyba, že se kameraman i režisér více věnovali právě snímání ženských těl, než aby více zapracovali na samotných vraždách. Takhle bych snad šel s hodnocením i nahoru.

Hodnocení:
10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat