0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 7. 2017

Bloodsucking Bastards (2015)

Potřebujete zlepšit prodej vámi nabízeného zboží? Zkuste své pracovníky proměnit třeba v upíry…

Evan pracuje v telekomunikační firmě, která nabízí svým zákazníkům často dosti pochybné produkty. Netrpělivě očekává povýšení, protože je jedním z nejpilnějších pracovníků na rozdíl od svých kolegů, který tráví pracovní dobu sledováním porna, hraním her, nebo vymýšlením nejrůznějších blbostí, místo aby se věnovali své práci. Nejvíce ho však trápí rozchod z atraktivní kolegyní Amandou, kterou pořád miluje. To nejhorší však teprve přijde. Jeho šéf se rozhodl za svého zástupce zvolit „člověka zvenčí“ Maxe, Evanova bývalého kamaráda ze školy, se kterým jsou již řadu let doslova na nože. Po jeho příchodu se ve firmě začnou dít podivné věci. Někteří zaměstnanci zmizí, jiní se začnou chovat divně a Evan nabývá dojmu, že firmu ovládají upíři. Mladík se rozhodne zakročit dřív, než bude pozdě, posbírá zbytek odvahy a vyrazí do boje…



Režie: Brian James O'Connell
Rok výroby: 2015
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Fran Kranz...(Evan)
Emma Fitzpatrick...(Amanda)
Joey Kern...(Tim)
Pedro Pascal...(Max)
Yvette Yates...(Zabeth)
Justin Ware...(Andrew)
...a další


Hororové komedie mi nějak zvlášť nevadí a občas mezi nimi najdu opravdový klenot, u kterého se pořádně pobavím. Z Bloodsucking Bastards jsem však měl dost rozporuplné pocity. Zelenáč Brian James O'Connell totiž dokázal natočit film, který mě místy dokázal skutečně rozesmát, ale narazil jsem tu i na spoustu momentů, které dost zaváněli trapností. Zvláště pak úvodní pasáž a seznámení se suchým kancelářským humorem, který zrovna nepatří mezi můj nejoblíbenější. Navíc mi zde byla většina postav naprosto nesympatických a chovali se jako úplní dementi.

On to byl určitě tvůrčí záměr, ale já zřejmě nebyl při sledování v nejlepším rozpoložení. Kupící se hloupé dialogy mi po chvíli začali lézt na nervy a moc mi nepomáhala ani přítomnost atraktivní Emmy Fitzpatrick. Už jsem viděl dost hororových komedií či parodií, ale tady bylo opravdu záživných scén jako máku. Změnu k lepšímu jsem zaregistroval až ve chvíli, kdy se kancelářské „krysy“ začaly postupně měnit v upíry a Evan se společně se svým dementním kámošem a ochrankou vydal na záchranou misi.

Béčkové gore a gejzíry krve mi alespoň částečně zvedli náladu. Zvláště pak černoch (ochranka) patřil k tomu nejlepšímu, co nám tento film nabídl. Bloodsucking Bastards tak vidím jako opravdu zvláštní film, který rozhodně není pro každého. Přestože to nakonec neskončilo úplnou katastrofou, téměř po celou dobu jsem z toho cítil jakousi formu křečovitosti – na rozdíl od jiných hororových komedií. I proto jsem dost dlouho zvažoval, jestli tomu mám dát alespoň průměrné hodnocení, ale Fran Kranz si ho za svůj výkon v této blbosti prostě zaslouží.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat