0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 11. 2016

Zombeavers (2014)

Mějte se před chlupatými bobry na pozoru!

Mary se rozhodne pozvat své dvě kamarádky Zoe a Jenn na bratrancovu chatu u jezera. Dívky zde hodlají strávit pěkný víkend opalováním a hlavně bez kluků a mobilů. Jenn se totiž právě rozešla se svým přítelem. Jenže všechno nakonec dopadne úplně jinak. V noci se tam objeví jejich tři chlapci a tak dámská jízda vezme velmi rychle za své. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že nedaleko odsud spadl z nákladního automobilu sud s toxickým odpadem, který skončil u nedaleké bobří hráze. Z roztomilých zvířat se stanou zombie, které dostanou chuť na lidské maso.



Režie: Jordan Rubin
Rok výroby: 2014
Délka: 77 min
Země: USA

Hrají:
Cortney Palm...(Zoe)
Rachel Melvin...(Mary)
Lexi Atkins...(Jenn)
Hutch Dano...(Sam)
Jake Weary...(Tommy)
Peter Gilroy...(Buck)
Rex Linn...(Smyth)
...a další


Pokud máte rádi nízko-rozpočtové trashe, jste tady na správné adrese. Parta okolo Jordana Rubina má zřejmě v oblibě animal horory a tak se rozhodla přispět svým vlastním dílem. Po všech těch zmutovaných žralocích, aligátorech, chobotnicích, křečcích, nebo ovcích přichází na řadu chlupatí bobři. Všem je tedy doufám jasné, že tady nepůjde o čistokrevný hororový nářez, ale spíše usměvavou hororovou komedii se spoustou hlášek o sexu, dvojsmyslných narážek a hlavně nepříliš zdařilých efektech.

Samotní bobři vypadají vážně otřesně. Maňáskové představení tak v mnohých může vzbudit vlnu odporu, ale byla by škoda tento film zavrhnout jen kvůli nepovedeným zvířecím zombíkům. Dá se zde totiž narazit i na několik povedených gore scén a hlavně si nenechte ujít druhou polovinu filmu. Tedy hlavně jeho závěrečnou část. Proměna lidí v hlodavce – zombie se mi docela líbila. Do té doby to totiž hlavně připomínalo spíše teen komedii. Polonahá děvčata, nadržení chlapci, kecy o sexu – to vše je totiž zpočátku hlavní náplní filmu. Zas na druhou stranu se bylo na co dívat (zahrály si tu docela pohledné holky), ale místy už to zavánělo docela marností.

Každopádně pokud nejste příliš nároční, snad vás tato blbůstka dokáže pobavit. Šílených nápadů měli tvůrci opravdu dost, jen mít po ruce větší rozpočet. Mně samotnému se to však docela líbilo a to bývám k podobným filmům poslední dobou dost skeptický. Netrvalo to moc dlouho, místy to bylo zábavné (někdy i neskutečně trapné), ale víceméně se mi dostalo přesně to, co jsem od toho očekával. Navíc si tu zahrál Rex Linn, který zřejmě dostal většinu rozpočtu.

Zombeavers tak ve finálním zhodnocení sice neoplývají zrovna okouzlujícími triky a i Bobr v reklamě na zubní pastu vypadá lépe, ale jak už jsem jednou napsal: Pokud nejste moc nároční, dokáží vás tyhle ty chlupaté zombie pobavit.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat