0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 11. 2016

Snow Shark: Ancient Snow Beast (2011)

Copak se nám to skrývá ve sněhu? Černá ploutev, ostré čelisti – ne nedělám si srandu.

Když roku 1999 poblíž malého městečka lidé nacházeli roztrhaná těla divokých zvířat, vydali se na průzkum oblasti tři biologové pod vedením profesora Hoffmana. To co objevili, je však stálo jejich životy, tedy kromě profesora. Po dvanácti letech se ze sněžného žraloka stala již místní legenda. Prehistorický tvor byl tisíce let uvězněný v ledu, ale časté zemětřesení mu umožnilo dostat se na svobodu. Poté co rozšířil své teritorium a začali umírat lidé i v těsné blízkosti svých domovů, se rozhodne starosta pozvat do města tým odborníků, kteří mají za pomoci šerifa krvelačnou bestii zabít jednou provždy. Jenomže nejsou sami, kdo má na něj spadeno. Mladík Mike Evans touží již řadu let po pomstě, protože se mu v minulosti podařilo přežít žralokův útok, ale jeho přítelkyně už takové štěstí neměla...



Režie: Sam Qualiana
Rok výroby: 2011
Délka: 79 min
Země: USA

Hrají:
Sam Qualiana...(Mike Evans)
Michael O'Hear...(profesor Jonathan Hoffman)
Jackey Hall...(Daphne)
C.J. Qualiana...(šerif Donald Chapman)
Andrew Elias...(Lincoln Anderson)
...a další


Námět vypadal zprvu docela zajímavě. Tedy alespoň pro mou maličkost, protože podobně ujeté filmy mě prostě přitahují jako magnet. Sice většina z nich za moc nestojí, ale občas natrefím i na něco zajímavého. Už jsme tu měli opravdu všehochuť, co se nejrůzněji zmutovaných žraloků týče, dokonce i ducha, písečné žraloky, tornáda, nebo zombie. Tak proč ne sněžného. Mnozí si sice řeknou, že je to neskutečná blbost, ale já jsem tuto myšlenku zprvu nezatracoval. To jsem ovšem ještě netušil, co mě čeká za amatérský céčkový paskvil.

Takhle nějak to dopadá, když se nepříliš úspěšný herec, rozhodne pozvat partičku známých a společně s místními ochotníky se vrhnou na točení filmu. Nějakou kvalitu tady nečekejte ani omylem a už vůbec ne hororovou atmosféru či solidní efekty. Zpočátku jsem dokázal tolerovat, že samotného žraloka při většině útoků ani nezahlédneme (maximálně tak ploutev, nebo kousek čelistí), ale největší slabinou filmu jsou zdlouhavé a hlavně neuvěřitelně dlouhé dialogy. Těchto pasáží kdy se jen kecá je tu opravdu spousta. Přitom když žralok útočil, nebylo to zas tak špatné.

Ano, někteří budou namítat, že křik oběti a stříkance umělé krve nikoho nevyděsí, ale občas jsme se dočkali i laciného gore a zábavných úmrtí. Byla velká škoda, že se v tomto duchu nevedl celý film. Zvláště když (ne)herecké výkony většiny zúčastněných byli neskutečně špatné. Pořád jsem však marně doufal, že se všechno nakonec v lepší obrátí. Bohužel jsem se nedočkal. Místo toho jsem měl v některých místech to prostě zabalit a vypnout. Snow Shark: Ancient Snow Beast není vyložený odpad, ale nemá k němu daleko. Opravdu rád bych mu dal větší hodnocení, ale nemůžu. Už jen kvůli tomu, že bych ublížil ostatním céčkovým kouskům se žraloky, které byli na lepší úrovni. 

Hodnocení:
I proto si myslím, že 20% je naprosto adekvátních.

Žádné komentáře:

Okomentovat