0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 11. 2016

Mortuary (2005)

 Stará márnice se pro ně měla stát novým domovem, místo toho tu na tříčlennou rodinku čeká hotové peklo…

Po smrti manžela se Leslie rozhodne s dětmi přestěhovat do malého městečka, kde hodlá znovu otevřít starou márnici a věnovat se patologii. Oboru který vystudovala. Její děti dospívající Jonathan a malá Jamie její nadšení příliš nesdílí, protože zchátralá budova, rakve, mrtvoly a nedaleký hřbitov v nich nevzbuzují zrovna příjemné představy sladkého domova. Navíc o tomto místě kolují podivné historky, které jim zrovna na klidu nepřidají. Když začnou v okolí mizet první lidé a na stěně se začne objevovat černá plíseň, je už zatraceně pozdě…



Český název: Márnice
Režie: Tobe Hooper
Rok výroby: 2005
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Denise Crosby...(Leslie)
Dan Byrd...(Jonathan)
Stephanie Patton...(Jamie)
Alexandra Adi...(Liz)
Rocky Marquette...(Grady)
...a další


Při svém návratu k filmům jenž jsem už kdysi viděl a jejichž recenze na mém blogu chybí, jsem se tentokrát zaměřil na Márnici. Film, který jsem viděl už potřetí, přestože jej považuji za jeden z vůbec nejhorších hororů, které mám ve své sbírce. Na svědomí ho mám režisér Hooper, kterého asi netřeba moc představovat (neznám snad nikoho, kdo by neviděl, nebo neslyšel o filmu Texaský masakr motorovou pilou…). Tady však Tobe šlápl úplně vedle a místo další solidní hororové podívané nám nabídl smradlavou odpadní sračku, ze které se mi ještě teď zvedá žaludek.

Poprvé jsem Mortuary viděl kdysi dávno na silvestra a nedalo se to přežít ani v opilosti. Za tohle by si měl Hooper omlátit hlavu klackem. Nemám ani moc chutí se o tom nějak více rozepisovat, protože si to tento film ani nezaslouží. Přehlídka nevkusných efektů, přehlídky nelogických scén a žánrové klišé, které se co nejvíce snažili přiblížit vzhledu 80. let, přesto z tohoto patosu byl cítit jen zmar. Přitom stačilo více zapracovat na samotné atmosféře a přidat na morbidnosti, krvavosti, atd...Jenomže to by se někomu muselo chtít. Režisér se sice snažil uchvátit diváky dávením černé tekutiny a několika gore scénami, ale to už byla většina diváků tak znechucena předchozím nudným dějem, že by celkovému ratingu nepomohla ani svěcená voda.

Nevím, možná si tento film mezi vámi najde své příznivce a věřím, že většina z vás se mnou nebude absolutně souhlasit, ale já považuji tento kousek za TOP 10 nejhorších hororových filmů, jaké jsem měl zatím tu čest vidět. Zvláště když jsem už od Hoopera viděl několik jiných filmů a měl jsem tedy mnohem větší nároky na kvalitnější provedení filmu. Navíc se mi nelíbili ani herecké výkony většiny zúčastněných, atmosféra ani prostředí. Bohužel ale tady nemám skoro nic, co bych mohl pochválit. Takže za mě těžký podprůměr – skoro ODPAD.

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat