0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 11. 2016

Jersey Shore Shark Attack (2012)

 Nadržení teenageři, zmalované krásky v bikinách a žraloci albíni – na to všechno můžete narazit v Jersey Shore.  

V malém přímořském městečku Jersey Shore se připravují na oslavování Dne Nezávislosti. Teenageři holdují alkoholu a sexuálním radovánkám, hudba hraje na plné pecky, pláž je plná turistů a zaměstnanci milionáře Dolana nerušeně pokračují v nepovolené stavbě kolonády. TC si společně se svými kamarády užívají svůj téměř bezstarostný život a jediné na co myslí je, koho dneska přefiknou. Tedy pokud nemají zrovna problémy s Dolanovým synem Bradfordem, nebo mu nedýchá na záda bývalá přítelkyně Nooki. Nikdo z nich nemá ani tušení, že podvodní vibrace vydráždily hejno žraloků albínů, kteří normálně žijí hluboko v oceánu. Teprve ve chvíli, kdy zmizí jejich kamarád JP a TC nalezne v zátoce ohlodané torzo místního rybáře, mu dojde, že jsou všichni ve velkém nebezpečí. Jenže kromě jeho přátel mu nikdo nevěří, ani jeho otec který pracuje u policie. Skupina přátel se proto rozhodne vzít celou věc do svých rukou a vydají se na lov žraloků. 



Český název: Žraločí masakr v Jersey Shore
Režie: John Shepphird
Rok výroby: 2012
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Jeremy Luke...(TC)
Melissa Molinaro...(Nooki)
Joseph Russo...(Donnie)
Daniel Booko...(Balzac)
Audi Ihlend...(BJ)
Alex Mauriello...(J-Moni)
Grant Harvey...(Bradford)
Jack Scalia...(Moretti)
William Atherton...(Dolan)
...a další


Už když jsem uviděl nízké hodnocení na internetu mi bylo jasné, že rozhodně nepůjde o nic světoborného. Zpočátku jsem si připadal jako při sledování dalšího laciného pokračování americké komedie American Pie. Nagelovaní svalovci vypouští jednu retardovanou hlášku za druhou, polonahé dívky kroutí zadečky do rytmu hudby, která mě naprosto irituje, všude samé narážky na sex a do toho otřesní digitální žraloci právě vyplouvají ze své jeskyně. V tu chvíli jsem měl obrovskou chuť film vypnout a jít raději na pivo. No moc velkou chybu bych určitě neudělal, ale popravdě jsem tu narazil na několik scén, při kterých jsem se i docela zasmál.

To ovšem nijak nezvyšuje kvalitu filmu. Spíš to byl nucený smích nad stupiditou scénáře, postav i samotných hlášek. Přehlídka hereckých antitalentů (no objevilo se tu i několik známějších tváří) byla přímo neskutečná. Tvůrci vědomi si zřejmě toho, že z jejich strany nepůjde o žádný zázrak, se alespoň činili na castingu. Děvčata tu byla docela pohledná – tedy zmalované jak lehké děvy byly skoro všechny, ale pohled na pěkné postavy v bikinách určitě nikdy neomrzí. To je ovšem tak jediné, co se dalo pochválit.

Jak už jsem poznamenal, speciální efekty za moc nestáli (lépe řečeno stáli za smradlavý výkal). Ať už budu počítat vzhled žraloků, nebo i rádoby gore scény. Přemíra klišé je už u podobných céček samozřejmostí, takže nemá smysl se tím nějak zvláště zaobírat. Nelogickým chování postav jakbysmet, takže nám zbývá už jenom dodat, že celkový rating je opravdu velmi nízký. Pokud má ovšem někdo rád přehlídku odporných efektů, naprosto nelogických kopanců a stupidní hlášky, bude určitě spokojený. Jersey Shore Shark Attack tak dozajista žádnou velkou díru do světa neudělá, ale v mé paměti na chvíli zůstane určitě. Když už pro nic jiného, tak Melissa Molinaro je v reálu docela pěkná ženská. Na moment kdy mlátila žraloka pádlem do hlavy, jen tak rychle nezapomenu. Jinak jde samozřejmě o podprůměrný film, který můžete klidně minout bez povšimnutí.

Hodnocení:
30%


Žádné komentáře:

Okomentovat