0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 11. 2016

Messengers, The (2007)

 Pěstováním slunečnic si chtěli vylepšit mrzký rodinný rozpočet. Místo toho se budou strachovat o holé životy, protože místo které si vybrali pro splnění svých snů, má děsivou minulost.  

Roy se společně se svou rodinou odstěhují z Chicaga na venkov, aby se zde na staré farmě pokusil vylepšit špatný rodinný rozpočet a hlavně znovu obnovit pošramocené vztahy. Největší starosti mu dělá jeho dospívající dcera, která změnu prostředí nenese vůbec lehce, ale má na tom velký podíl viny. Před dvěma lety řídila opilá a při autonehodě málem zemřel jejich malý synek Ben. Ten je sice už v pořádku, ale od té doby nemluví a hlavně manželka Denise to dává doteď Jess pěkně sežrat. Pěstování slunečnic dá jednomu pěkně zabrat a tak když se u jejich farmy objeví potulný cizinec John a nabídne pomoc, Roy jeho nabídku přijímá. Práce jde pěkně od ruky, ale zaneprázdnění manželé Solomonovi si vůbec nevšimnou, že s jejich domem není něco v pořádku. Zato Jess i malý Ben ano. Začnou slyšet děsivé zvuky, vídat podivné bytosti a co víc, dívka je jimi několikrát napadena. Nikdo však jejím historkám nevěří a rodiče začínají mít strach o její duševní zdraví. Vše se začíná zhoršovat a děsivá minulost tohoto domu začne pomalu vyplouvat na povrch…



Český název: Prokletí domu slunečnic
Režie: Danny Pang, Oxide Pang Chun
Rok výroby: 2007
Délka: 90 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Kristen Stewart...(Jess)
Dylan McDermott...(Roy)
Penelope Ann Miller...(Denise)
Evan Turner...(Ben)
Theodore Turner...(Ben)
John Corbett...(John Burwell)
Dustin Milligan...(Bobby)
...a další


Tohle je přesně ten druh filmů, u kterého jdu absolutně proti proudu. Přestože se většině lidí nelíbí a nedostalo se mu ani příliš velkého ohodnocení, tak já jsem s ním byl v rámci možností docela spokojený. Bratři Pangové jsou moje krevní skupina a na jejich filmy se podívám vždycky velmi rád. Ani tentokrát mě v žádném případě nezklamali. Ve svých výtvorech dokáží vždy navodit velice zajímavou atmosféru a přestože je jim často vytýkána určitá šablonovitost, u jejich hororových kousků se prostě nenudím. Tedy alespoň většinou.

Stará farma, ponurý sklep i slunečnicové lány dopomohli k vytvoření slušné atmosféry, kterou navíc okořenila pochmurná minulost tohoto místa. O čemž se máme možnost přesvědčit hned v úvodu tohoto filmu. Sice jsem měl zprvu obavy, aby se z toho nevyklubalo zase jen jakési drsnější drama, ale naštěstí se to ve druhé polovině výrazně zlepšilo. Zpočátku totiž tvůrci kladli důraz především na napjaté vztahy v rodině a divák si tak musel vystačit s pouhými náznaky čehosi, co se skrývalo v domě. Samozřejmě jsme však nezůstali ochuzeni o duchařské prvky a to se velice příjemně projevilo na celkové atmosféře rozhodně nejvíc.

Dále musím určitě pochválit výběr herců, kteří v čele s Kristen Stewart předvedli velice solidní výkony. Pro tuhle dívku mám samozřejmě velkou slabost ( a nebojte se, není to kvůli Stmívání…).
Po trikové stránce nemám rovněž skoro co vytknout (scény ze sklepení jsou k nezaplacení), ale musím souhlasím s tím, že scénář je místy hodně děravý a snadno předvídatelný. Nebo lépe řečeno do jisté míry i nelogický. U některých situacích totiž dojde i k tomu, že si plácnete rukou do čela a řeknete ono pověstné " No to snad nemohli myslet vážně". Ani to mi však nezabrání, abych tomu dal nadprůměrné hodnocení. Většina se mnou nebude určitě souhlasit, ale já mám tento film prostě rád.

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat