0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 11. 2016

Shark Week (2012)

 Uneste několik lidí a nechte je bojovat se žraloky. Zvrácený způsob pomsty za smrt svého syna nemyslíte?  

Zhrzený boháč přezdívaný Tiburon unese osm lidí na svůj ostrov, aby se zde nedobrovolně zúčastnili jeho zvrácené hry o přežití. Během následujících dní musí projít několik etap, během kterých budou bojovat o holý život s několika druhy hladových žraloků. Chce se jim tak pomstít za smrt svého syna, kterého mají každý svým způsobem na svědomí. Vyhrát však může jen jeden!



Český název: Žraločí lidožrouti
Režie: Christopher Ray
Rok výroby: 2012
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Patrick Bergin...(Tiburon)
Erin Coker...(Reagan)
Joshua Michael Allen...(Cal)
Bart Baggett...(Holt)
Yancy Butler...(Elena)
...a další


Společnost Asylum upustila na chvíli od svých tradičních Mega žraloků a pro své skalní fandy si přichystala další porci céčkové podívané. Do režisérského křesla usedl jejich dvorní režisér Christopher Ray, takže bylo hned jasné, že ani teď nepůjde o žádnou hitparádu skvělých efektů, dech beroucí atmosféry, nebo snad nezapomenutelných hereckých výkonů. Přesto jsem alespoň ve skrytu duše doufal, že by to tentokrát mohlo dopadnout o něco lépe. Námět totiž nevypadal až tak bláhově, aby se z toho nemohla urodit průměrná podívaná.

Již samotný bazén s vodou po pás, ve kterém vás v pohodě sežere žralok, mě však velmi rychle vyvedl z omylu. Po velmi rychlé úvodní pasáži s únosy jednotlivých postav, jsem ztratil i zbytek svých planých nadějí na zázrak. Vzápětí přišla na řadu celá škála hloupých dialogů a první eliminace našich soutěžících. V tu chvíli jsem nevěděl, jestli se mám smát a nebo to rovnou vypnout. Když k tomu připočítám i všechny ty trapné dedukce jak se dají zničit žraloci, bylo vymalováno. To jsem však ještě netušil, co bude následovat.

Následné boje o přežití s jednotlivými žraloky – to už byl úplný extrém. Zvláštní pozornost si zaslouží i některé hlášky, které se vypotily z již tak tragického scénáře: "ten je ale velký", nebo "přivážeme mu řetěz kolem ocasu a utopíme ho", v prvním případě vezmeme v potaz, že se na žraloka vrhne jedna z žen jen s drátem a ve chvíli kdy na ní žralok útočí je velký asi jako její ruka. No ono celkově měli tvůrci docela velký problém s onou velikostí žraloků v jednotlivých záběrech. O jejich vzhledu se už raději nebudeme bavit vůbec. A to k tomu nepočítám ten komický úprk přes minové pole na pláži.

Shark Week se po většinu času tváří zcela vážně, ale ve skutečnosti jde snad jen o jakousi parodii na horory. Věřím, že fandové céčkových filmů si určitě přijdou na své, ale mě už poslední dobou lezou tyhle filmy krkem. A to jsem je kdysi vyloženě vyhledával. No a Yancy Butler? Ta už by se na hraní měla raději vykašlat, protože jí to už evidentně moc nejde.

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat