0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 10. 2022

Frozen (2010)

Trojice přátel zůstane uvězněna na lanovce, několik metrů nad zemí. Zimu, mráz a tmu doplní beznaděj a hladoví vlci. Tohle vážně nechcete zažít na vlastní kůži!

Dan společně se svou holkou Parker a kamarádem Joem, hodlá strávit příjemnou neděli na horách trochou toho lyžování a snowboardingu. Jenomže jaksi nemají peníze na celodenní permanentku a tak se pokusí přesvědčit obsluhu lanovky, aby je nechala jezdit za úplatek. Což se jim skutečně podaří, ovšem problém nastane ve chvíli, kdy si v podvečer chtěli ještě naposledy zajezdit. Počasí se rychle zhoršuje, obsluha je vystřídána kolegou, který nemá o naší trojici ani ponětí a zastaví lanovku. Tři nešťastníci zůstávají uvězněni několik metrů nad zemí a naštvání brzy vystřídá strach. Kromě zhoršeného počasí, zimy a tmy, se totiž stali středem pozornosti pro smečku hladových vlků a do příštího pátku, kdy se svahy a lanovka opět otevřou, je sakra daleko. Začíná zoufalý boj o holé přežití…



Režie: Adam Green

Rok výroby: 2010

Délka: 93 min

Země: USA

 

Hrají:

Emma Bell...(Parker O'Neil)

Kevin Zegers...(Dan Walker)

Shawn Ashmore...(Joe Lynch)

Kane Hodder...(Cody)

Rileah Vanderbilt...(Shannon)

...a další


Už je to nějaký ten pátek, co jsem tento survival z mrazivého prostředí viděl poprvé. Nějak závratně mě neokouzlil, ale chtěl jsem mu dát ještě jednu šanci. Bohužel to dopadlo naprosto stejně a můj názor na tento film se moc nezměnil. Mám strašně rád filmy odehrávající se v zasněžených horách, lesích (zvláště pak pokud jde o horory, thrillery) ač zimní sporty mě nikdy moc nelákali a celkově zimu jako takovou (roční období) moc rád nemám.

 

Tvůrci se snažili, seč mohli navodit alespoň místy stísněnou atmosféru, plnou strachu (tu prožívaly jen samy postavy), napětí (to se zde skutečně párkrát objevilo), ale nefungovalo to moc dlouho. Zbytečně zdlouhavé rozhovory „o ničem“ měli za úkol jediné a to natahovat děj co to jen šlo. A to nemluvím o stupidním rozhodování samotných postav. To je jen malý výčet výhrad, které k tomuto kousku mám. Sám ovšem nevím, jak bych se v podobné situaci zachoval – možná stejně. Ač se to na jednu stranu strašně snažilo vytěžit z minima maximum, byla tu spousta nelogických kiksů a asi nejvíc jsem byl zklamán z toho, jak zde byli využití samotní vlci. Já se strašně těšil na nějaké drastické – dramatické záběry, jenomže většina důležitých momentů se odehrála mimo záběr kamer.

 

Herecké výkony sice taky nebyli na Oscara, nicméně trojice hlavních hrdinů odvedla jakžtakž slušnou práci. Pěkná holka – to je většinou bod k dobru, ale ani ona to moc nezachránila od průměrné kvality. Bylo velkým štěstím, že tu doslova křupaly kosti a opravdu nikdy bych se nechtěl ocitnout v kůži našich postav. I z toho důvodu přivřu jedno oko a dám lehce nadprůměrné ohodnocení.


Hodnocení:

60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat