0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 10. 2022

Bloody Mallory (2002)

I Francouzi mají svou bojovnici s démony a pekelnými bytostmi.

Během svatebního obřadu se její snoubenec proměnil v démona a ONA byla nucena jej zabít. Od té doby Mallory vyhlásila válku všem démonům, stvůrám a pekelným bytostem. Vytvořila proto speciální komando, se kterým objíždí svět a plní jednu zakázku za druhou. Během poslední akce v klášteře, však narazí na neznámého útočníka v masce, který je všechny přemůže a jeden z jejich přátel umírá. Navíc za nedlouho dojde k únosu samotného papeže a Mallory je přesvědčena, že za tím stojí tentýž útočník. Odhodlaná bojovnice se vydává do jiné dimenze, ve které je uvězněna dávno ztracená vesnice. Během této cesty se k ní přidává zbytek týmu a papežův tělesný strážce kněz Carras. Stopy je dovedou až k mocné upírce Lady Valentine, která se snaží přivolat padlého anděla – démona Abbadona a společně ovládnout svět…



Režie: Julien Magnat

Rok výroby: 2002

Délka: 94 min

Země: Francie

 

Hrají:

Olivia Bonamy...(Mallory)

Jeffrey Ribier...(Vena Cava)

Thylda Barès...(Talking Tina)

Adrià Collado...(Père Carras)

Valentina Vargas...(Lady Valentine / Carmina Belladone)

Laurent Spielvogel...(Papež / Abbadon)

...a další


Nepříliš známý francouzský akční horor/komedie, je nejčastěji přirovnáván k seriálu (filmu) Buffy a má i stejně odhodlanou hlavní hrdinku. Bohužel ani tentokrát se divák nedočká příliš záživné a kvalitní podívané a v jejich vzájemné konfrontaci by americká Buffy (tedy ta seriálová – filmová se mi rovněž moc nelíbila) jasně zvítězila na všech frontách. A přitom ani ta zrovna velkou kvalitu nepobrala (nebudeme-li počítat atraktivní Sarah Michelle Gellar). Tento film však rozhodně není úplná katastrofa, to bych si nedovolil tvrdit.

 

Jde o směsici akce a vtipných situací, které ovšem dost často sklouzávaly do úrovně trapnosti a to mám jinak klasické francouzské komedie docela rád. Občas krev – sliz stříká do všech stran, sem tam dojde i na explozi hlav příšer, samozřejmě nesmí chybět kopání, škrábání, kousání, zajímavý arzenál zbraní, výbušniny – no prostě na co si člověk vzpomene. Jen škoda, že ty speciální efekty byli na dost podprůměrné úrovni. Alespoň, že některé masky příšer byly docela povedené – jiné zas moc gumové, ale svůj účel splnily.

 

Kapitolou samou o sobě byly jednotlivé postavy tohoto filmu. Každá měla nějakou tu speciální vlastnost: hlavní hrdinka drsňačka co nejde pro ránu/kop daleko – po obličeji celkem sympatická, svým chováním už méně, malá holka (Tina) ovládající telepatii (byla němá tak to dá rozum) dokáže ovládnout/posednout jinou bytost-tvora, nesmí chybět ani transsexuál (ta genderová vyváženost probíhala ve Francii už tehdy) s výbušnou rtěnkou, střílejícími podpatky na svých vysokých botách – no prostě expert/ka na výbušniny, no a v neposlední řadě kněz ovládající bojové umění a papežův tělesný strážce, který dostal přes držku skoro od každého.

 

A tato partička se pustila do dobrodružství kopírující od Buffy, přes Indiana Jonese, asijské anime až po Krále Škorpióna. Jen škoda, že ty kulisy vypadaly tak nepřirozeně, efekty nic moc a kvalita samotného příběhu taky za moc nestála. Asi to dvojice scénáristů sesmolila na WC na kus hajzpapíru během konání potřeby. Ale abych pořád jen nehanil, některé scény byly vážně povedené a dokonce i vtipné (scéna na benzínce se sekyrou, nalezení papeže a následně aktivovaná past, dívenka s dvojím obličejem a konec konců i ta úvodní pasáž s ghúly a jeptiškami).

 

Bloody Mallory však i tak řadím spíše k podprůměrným záležitostem. Sic je tu k vidění i několik slušných pasáží, film jako celek má k průměru ovšem značné nedostatky. Máte-li však rádi podivné a bizarní kousky, možná bude spokojení. No a pokud máte rádi filmovou Buffy, tak jste doma – svou kvalitou jsou oba kousky dost podobné. Prosím neplést s tou seriálovou. 


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat