0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 10. 2022

Dawn of the Beast (2021)

Skupinka studentů se vydává hledat důkazy o existenci Bigfoota a skutečně na něj narazí. Kromě něj však na ně v hlubinách lesa čeká i zlověstný Wendigo a jeho posluhovači…

Skupinka studentů potřebuje získat nějaké ty body k dobru a tak se vydává do divočiny, aby zde společně se svým profesorem a starým ochlastou Kasdanem pátrali po stopách samotného Bigfoota. Netuší však, že se ve zdejších lesích skrývá i něco mnohem zlověstnějšího. V temnotě a stínech je pozoruje mýtický Wendigo a jeho posluhovači, kteří jen číhají na to, aby si pochutnali na čerstvém mase. Boj o přežití může začít!



Režie: Bruce Wemple

Rok výroby: 2021

Délka: 82 min

Země: USA

 

Hrají:

Anna Shields...(Lilly)

Ariella Mastroianni...(Isabella)

Adrián Burke...(Chris)

Chris Cimperman...(Jake)

Grant Schumacher...(Everett)

...a další


Tak a už je to tu zase. Bruce Wemple opět přichází s novým filmem a jak už je u něj zvykem, nepůjde v něm o nic jiného než o Bigfoota nebo Wendiga – tyhle dvě témata tenhle chlapík prostě zbožňuje a začal nás každoročně zásobovat svou podprůměrnou tvorbou. Ten kdo dosud žádný jeho film neviděl, možná bude překvapený (jen nevím, jestli zrovna mile), no a ti co už jej nějakou tu dobu sledují již dopředu tuší, že o nic světoborného nepůjde. Tentokrát ovšem asi vyhrál v nějaké té loterii, nebo udělal sbírku – protože kromě okoukaných tváří (jenž hrají snad skoro ve všem, co dosud stvořil), se tu objeví i několik nových aktérů.

 

Věřte, že musíte přežít prvních cca 40 minut, no a poté se dočkáte celkem snesitelné podívané. Tentokrát se totiž moc nehrálo na rating pro nezletilé, ale Wemple se konečně dokázal i lehce odvázat a nabídnout nám docela krvavou podívanou a dokonce i nějaké to gore. Zvláště pak poslední půlhodinka stojí za to. Bigfoot si to rozdá s posluhovači Wendiga, dojde k trhání končetin, setnutí hlav, nechybí ani posednutá Ariella Mastroianni a díky tomu všemu se výrazně zlepšila celková atmosféra tohoto filmu.

 

Do té doby jsme totiž nuceni sledovat celkem nezáživnou podívanou s hromadou tupých postav, ještě tupějších dialogů a tempo příběhu bylo doslova uspávající. Možná za to mohlo i to, že se konečně přestal plést do scénáře filmu a nechal to na někom jiném. Anna Shields tak mohla ukázat, že není jen průměrná herečka, ale že dokáže sesmolit i vcelku zajímavý scénář. No zajímavý – logiku aby v něm jeden pohledal, ale alespoň v závěru se bylo na co dívat.

 

Dawn of the Beast však ani tak nedosáhl alespoň průměrných kvalit. Dělil je od nich opravdu jen kousek (no tedy spíše dost nepovedená první polovina filmu). Maska Bigfoota byla ovšem docela podařená. Za tu dávám palec nahoru.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat