0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 10. 2022

Monstrous (2020)

Má zmizení několika dívek a žen v Adirondackém pohoří skutečně na svědomí Bigfoot, nebo…?

Sylvia se nechá přemluvit svým kamarádem Jamiem, aby s ním odjela do Adirondackého pohoří, přesněji do blízkosti městečka Whitehall, kde se podle mnoha svědectví má vyskytovat legendární Bigfoot. Před časem tam totiž zmizela jejich známá Dana a jako spousta dalších žen se nejspíš stala obětí bájného tvora. Jenomže těsně před odjezdem se Jamie otráví jídlem a Sylvia je nucena cestovat s neznámou Alex, která se s nimi domluvila na svezení přes chat. Mezi oběma dívkami to zajiskří a nic jim nebrání užívat si lesbických radovánek. Ovšem jen do chvíle, kdy dorazí na místo a to začne vydávat jedno děsivé tajemství za druhým…



Režie: Bruce Wemple

Rok výroby: 2020

Délka: 86 min

Země: USA

 

Hrají:

Anna Shields...(Sylvia)

Rachel Finninger...(Alex)

Grant Schumacher...(Jamie)

Hannah McKechnie...(Molly)

Catharine Daddario...(Haley)

...a další


Tentokrát Bruce Wemple docela překvapil, tedy hlavně tím, že nechal scénář zcela na herečce Anně Shields (což se následně opakovalo i u filmu Dawn of the Beast (2021)). Díky tomu byl jeho milovaný Bigfoot potlačen do pozadí a větší část zápletky se točí okolo lesbického sbližování dvou hlavních protagonistek. To už zas tolik neuspělo u samotných diváků, protože kromě zajímavého úvodu, se dost dlouho čeká, než se začne dít vůbec něco zajímavého. Chlupáč se poté ještě párkrát mihne před kamerou, ale až v samotném závěru dostane více prostoru.

 

Hlavní prim tu totiž hraje ponuré tajemství jedné z postav, ukryté ve sklepení. Přece jenom se ukáže, že Bigfoot zas až takové „zlo“ nepředstavuje – lidi jsou mnohem větší bestie. Bohužel se ukázalo, že v tomto filmu většina zúčastněných podává až ochotnické herecké výkony, což dost kazilo dojem a hlavně atmosféru u násilných scén. A to byl docela velký problém! A nepomohla tomu ani nahota – která jinak u filmů Bruce Wempleho nebývá zvykem.

 

Monstrous se snažilo jít jinou cestou než většina filmů, ve kterých se objevuje Bigfoot, ale nevím, zda to zrovna v tomto případě byla nejšťastnější volba. Mysterióznost totiž byla potlačena do pozadí před kriminální a dramatickou vložkou zápletky a ta měla dost chabou kvalitu. Pár nepatrných záblesků slušné atmosféry i špetka brutality by se tu našla, ale ani to nestačí alespoň k průměrnému ohodnocení. Jeden z těch nízkorozpočtových filmů, který měl dobrou myšlenku ale dost mizerné provedení. Což se samozřejmě dost projevilo na samotném hodnocení nejen v mém případě, ale i napříč internetem.


Hodnocení:

30%

 

Žádné komentáře:

Okomentovat