0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 10. 2022

Captivity (2007)

Unesená Elisha Cuthbert bude muset bojovat o holý život v temném sklepení…

Jennifer je mladá a pohledná modelka, která má slibně rozjetou kariéru. Jednoho dne je však zdrogována, unesena a uvězněna v temném sklepení. Ještě netuší, že se dostala do spárů zvráceného sadisty, který si se svými obětmi rád hraje, sleduje je kamerami a posílá zvláštní vzkazy či „dárky“ v plechovém šuplíku či očíslovanými skříňkami. Mladá žena se pokusí několikrát o neúspěšný únik a zanedlouho zjistí, že zde není uvězněna sama. Druhým nedobrovolným vězněm je mladík Gary. Začnou spolupracovat a spřádat plán, jak oklamat svého únosce, jenomže ten má v rukávu ještě několik nemilých překvapení…



Režie: Roland Joffé

Rok výroby: 2007

Délka: 96 min

Země: USA / Rusko

 

Hrají:

Elisha Cuthbert...(Jennifer)

Daniel Gillies...(Gary Dexter)

Pruitt Taylor Vince...(Ben Dexter)

Michael Harney...(detektiv Bettiger)

Laz Alonso...(detektiv Ray Di Santos)

...a další


Hlavním lákadlem pro sledování filmu bylo samozřejmě obsazení Elishy Cuthbert – tedy alespoň co se mě týče. Tuhle pohlednou celebritu jsem si zamiloval už v seriálu 24 hodin nebo Sexbombě od vedle. Ne že by byla tak úžasná herečka, ale spíš mě dokázala zaujmout svými ženskými přednostmi a svého času patřila mezi moje největší oblíbenkyně. To nepopírám a myslím si, že jsem nebyl sám. Na to dle mého vsadili i samotní autoři, protože se samotným scénářem si zas až tolik práce nedali a kradli nápady, kde se dalo.

 

Což byl taky největší kámen úrazu tohoto filmu. Neoriginalita a svým způsobem i dost pomalé a vlažné tempo samotného příběhu. Pořádné napětí aby zde člověk opravdu pohledal, ale nudou jsem rozhodně neusínal. Bohužel samotní tvůrci moc nad logikou a především postupným rozplétáním děje nezapracovali a tak si pozorný divák již po zhruba půlhodině udělá vlastní závěr, kdo že za vším stojí. A nedá to ani moc námahy. Potom už jen čeká, jak to všechno dopadne.

 

Samotný začátek (no vlastně alternativní konec, jak se později ukázalo) přitom celkem slušně navnadil. Elisha se sice snažila okouzlit svým půvabem i tentokrát, ale diváci se přece jenom těšili na pořádný psychický teror, násilí a brutalitu, jak nám bylo slibováno, jenomže toho se nám jaksi moc nedostalo. Až v poslední dvacetiminutovce dojde k mírnému zlepšení, aby dokázali zachránit alespoň průměrnou úroveň. Žádná sláva to tedy nebyla, ale podívat se na to tedy určitě dá. Šedý průměr nic víc…


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat