0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 10. 2022

Retreat, The (2021)

Pro homosexuály a jiné menšiny nemají v tomto vidlákově žádné pochopení ani soucit!

Dvě lesbičky Renee a Val jsou pozvány svými homosexuálními kamarády Scottem a Connorem na venkov, aby zde společně oslavili chystanou svatbu obou mladíků. Ti si totiž koupili chatku v lesích, aby zde trávili romantické víkendy. Jenomže když děvčata dorazí na místo, čeká zde na ně skupina místních buranů, kteří nemají pro menšiny a homosexuální páry pochopení. Boj o holé přežití může začít…



Režie: Pat Mills

Rok výroby: 2021

Délka: 82 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Tommie-Amber Pirie...(Renee)

Sarah Allen...(Valerie)

Munro Chambers...(Scott)

Chad Connell...(Connor)

Celina Sinden...(Layna)

Rossif Sutherland...(Gavin)

Aaron Ashmore...(James)

...a další


LGBT komunita se stále rozrůstá, hlásí se o svá práva a pozornost, natáčí si vlastní filmy a zároveň stále více lidem začíná lézt žaludkem. Jestli po právu, to si musí přehodnotit každý sám, ale osobně mi to taky není zrovna lhostejné. Mám mezi nimi pár přátel, ale občas se to už dost přehání a zvláště pak mi začíná vadit, že se to začíná stále více protlačovat do filmů, seriálů a sportu.

 

Režisér Pat Mills je sám homosexuál, který měl do té doby na svém kontě pár romantických filmů a komedií a tentokrát svou pozornost zaměřil na hororový žánr. To samozřejmě není nic, co by mi vadilo, nebo bych měl mít nějaké předsudky, ale kvůli samotnému ratingu filmu ho pojal dosti přiškrceně. A to už mi vadilo dost. Buranské filmy (slashery) potažmo revenge kousky mám docela rád, hlavně díky jejich špinavosti, brutalitě, gore, ale tady se toho všeho téměř nedočkáme (tedy až na pár světlých okamžiků). A o nějaké originalitě si můžeme nechat jen zdát.

 

Přitom když se právě nebál tvůrce přitvrdit, přijde na řadu i několik slibných momentů. Zároveň se objevila i vcelku snesitelná atmosféra, jenomže kladů tu bylo opravdu jen jako máku. Některé mordy jsou klasicky mimo záběr kamery, ale jsou tu k vidění i asi dvě-tři pěkně krvavé scény. Výkon obou hlavních ženských představitelek bych taky nezatracoval. Sice nešlo o výkony hodné Oscara, ale děvčata se s tím poprala, co jim jejich možnosti stačily vcelku obstojně. Zdejší vidláky si zahráli mimo jiné i Rossif Sutherland (syn Donalda Sutherlanda) se svou skutečnou manželkou Celinou Sinden. No kvalit svého otce či bratra rozhodně nedosahuje.

 

Film jako celek však rozhodně nedosahuje ani průměrných kvalit. Záporů je zde mnohem více než kladů. Mezi buranskými filmy jde jen o takový přiškrcený výkřik do tmy. Znám mnoho lepších filmů na podobné téma.


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat